Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μικρόσωμοι

Chinese crested

Ο φαλακρός πράκτωρ

37cc77b0-ec04-4d5e-b1be-5202b3c1bf88(2).jpg

Ιστορία

 Το Chinese Crested κατάγεται από την Κίνα, όπως είναι πρόδηλο και από την ονομασία του. Συχνά αναφέρεται και απλά ως crested. Πρόκειται για μια μικρόσωμη φυλή, που είναι σπάνια για ένα συγκεκριμένο λόγο. Το γονίδιο που καθορίζει το τρίχωμα όταν βρίσκεται σε ομοζυγωτία προκαλεί εμβρυϊκό θάνατο. Όταν είναι ετεροζυγωτό, τότε προκύπτει μια φυλή χωρίς τρίχωμα. Ενώ όταν το γονίδιο απουσιάζει εντελώς, τότε προκύπτει μια φυλή με κανονικό μακρύ τρίχωμα που θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει με ένα Caniche ή ένα terrier.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 28-32 εκ.
Βάρος: 4-5 κ.
Χρώμα τριχώματος: Υπάρχουν δύο ποικιλίες. Η πρώτη είναι τα εντελώς άτριχα που έχουν γυμνό δέρμα, όμοιο με το ανθρώπινο. Σε αυτά υπάρχει μια τούφα μαλλιών στα πόδια, στην ουρά και στο κεφάλι. Η δεύτερη ποικιλία έχει πλούσιο, μεσαίου μεγέθους  τρίχωμα, που χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα για να μην κομπιάσει. Στην ίδια γέννα μπορεί να υπάρχουν κουτάβια και των δύο ποικιλιών.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Με εξαίρεση το τρίχωμα, οι δύο ποικιλίες είναι ίδιες, γι αυτό και δεν υπάρχει καν η τάση να θεωρηθούν ξεχωριστές φυλές. Είναι μικρόσωμα ζώα, με στρογγυλό κρανίο και οξύληκτο επιρίνιο. Τα μάτια είναι σκουρόχρωμα και τα αυτιά φαίνονται μεγάλα για το μέγεθος του ζώου και είναι πάντοτε όρθια.

Χαρακτήρας

Είναι έξυπνα, φιλικά και σπανίως γαβγίζουν. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά και αποτελούν καλή παρέα γιατί απολαμβάνουν την ανθρώπινη φροντίδα. Είναι αρκετά παιχνιδιάρικα, και μπορεί να τα δείτε να σκαρφαλώνουν ή να σκάβουν τρύπες. Θεωρούνται κατάλληλα για διαμέρισμα, διότι παρόλο που είναι γεμάτα ενέργεια, δεν χρειάζονται πολλή άσκηση. Αρκεί ένας καθημερινός περίπατος για να καλύψει τις ανάγκες τους. Θα πρέπει όμως να προστατεύονται από το κρύο, λόγω της απουσίας τριχώματος.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 14 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα οφθαλμικά και τα οδοντικά προβλήματα. Η οδοντοστοιχία της φυλής αυτής είναι ατελής ή υπάρχει προδιάθεση για προβλήματα, γι αυτό απαιτείται τακτική κτηνιατρική παρακολούθηση της οδοντοστοιχίας και οδοντική φροντίδα. Κάτι που είναι απαραίτητο και για τα μάτια, αφού τα ζώα αυτά μπορεί να  παρουσιάσουν προοδευτική ατροφία του κερατοειδούς, που μπορεί να οδηγήσει μέχρι την τύφλωση.
Επίσης τα σκυλιά της φυλής αυτής έχουν μια ευαισθησία στο δέρμα, ιδιαίτερα όσα δεν έχουν τρίχωμα. Μπορεί να αναπτύξουν αλλεργίες ή να προκληθούν εγκαύματα στο γυμνό δέρμα όταν παραμείνουν για πολύ ώρα στον ήλιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον άνθρωπο.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Chinese crested

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Κίνα

ΜΕΓΕΘΟΣ: μικρόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: άτριχο

West highland white terrier

Περισσότερα

Welsh terrier

Περισσότερα

Shetland sheepdog

Περισσότερα

Scottish terrier

Περισσότερα

Schipperke

Ο ατρόμητος
Περισσότερα

Lhasa apso

Ο Σαολίν
Περισσότερα

Manchester terrier

Το παλαιότερο terrier
Περισσότερα