Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι toy

Yorkshire terrier

Ο γλυκούλης

a2ea6717-06f7-45b4-a368-582b76efcfd7(4).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και προέρχεται από την Αγγλία, από την ομώνυμη περιοχή. Πρόκειται για μια toy φυλή που στη δημιουργία της έχουν αναμιχθεί διάφορα άλλα terrier , όπως το Manchester.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 23 εκ.
Βάρος: 3 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το ίσιο, μακρύ και πλούσιο τρίχωμα που καλύπτει το σώμα χωρίζει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και έχει μία βασική διχρωμία. Το σώμα και η ουρά είναι μαύρα ή μπλε ενώ το υπόλοιπο δηλαδή τα άκρα και το κεφάλι έχουν καφέ χρωματισμό. Το τρίχωμα μεγαλώνει συνεχώς και δε μαδάει. Πέφτουν μόνο λίγες τρίχες κατά το βούρτσισμα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μια μικρόσωμη φυλή και τα ζώα που ανήκουν σε αυτή έχουν πεπλατυσμένο κεφάλι. Τα αυτιά είναι μικρά, τριγωνικά, στέκονται όρθια και είναι ελαφρά καλυμμένα με τρίχωμα. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά, σκουρόχρωμα και δίνουν μια έξυπνη έκφραση. Τα μπροστινά άκρα είναι ίσια, ενώ τα πίσω άκρα φαίνονται να έχουν μια κλίση όταν τα βλέπει κανείς από το πλάι. Η ουρά σε κάποιες χώρες κόβεται στο μισό μήκος, ενώ η κοπή της ουράς για καλλωπιστικούς  λόγους,  έχει απαγορευθεί στη χώρα μας.

Χαρακτήρας

Και αυτά είναι terrier. Αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές από τους προγόνους τους είναι παρόμοιες με άλλες φυλές terrier. Σε γενικές γραμμές είναι έξυπνα, ανεξάρτητα και θαρραλέα.  Κάποια είναι φιλικά, ενώ κάποια γαβγίζουν αρκετά τους ξένους. Η συμπεριφορά αυτή πιθανόν να οφείλεται στον ιδιοκτήτη τους. Όταν εκπαιδευτούν κατάλληλα, είναι υπάκουα. Η εκπαίδευση τους όμως συχνά είναι μια πρόκληση... 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι η ξηρή κερατοεπιπεφυκίτιδα, η ηπατική λιποείδωση και η βρογχίτιδα. Ακόμη, γνωστή είναι η ευαισθησία στην αναισθησία και τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, που συχνά καταλήγουν σε εμετούς και διάρροιες. Επίσης, τα Yorkshire έχουν μια ευαισθησία στις ενέσεις (στο σημείο της ένεσης μπορεί να αναπτυχθεί μια μικρή φλεγμονή). 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Yorkshire terrier

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: toy

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μακρύ

Pekingese

Ο απείθαρχος κινέζος
Περισσότερα

Papillon

Ο πεταλούδας
Περισσότερα

Norwich terrier

Ο μικρόσωμος φύλακας
Περισσότερα

Miniature pinscher

Περισσότερα

Maltese

Go Go
Περισσότερα

Japanese chin

Το ιαπωνικό spaniel
Περισσότερα

Miniature schnauzer

Περισσότερα

Italian greyhound

Ο νάνος δρομέας
Περισσότερα