Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεγαλόσωμοι

Labrador retriever

d43c6316-3315-4ac4-9f59-132afd3c91d2(3).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και προέρχεται από την Αγγλία. Πιο συχνά αναφέρεται απλά ως  Labrador. Θεωρείται η πιο δημοφιλής ράτσα σκύλου στο κόσμο. Η ικανότητα του  να ανιχνεύει θηράματα, το έχει κάνει εξαιρετικό σύμμαχο των αρχών για την ανίχνευση αγνοούμενων αλλά και ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 54-57 εκ.
Βάρος: 25-34 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι πυκνό, κοντό και ίσιο. Οι χρωματισμοί που απαντώνται σε αυτή τη φυλή είναι ο μαύρος, ο σκούρος καφέ και ο κρεμ σε διάφορες αποχρώσεις. Η αντίθεση αυτή (μαύρο ή ανοιχτόχρωμο) οφείλεται στα γονίδια που καθορίζουν αν θα υπάρχει χρωστική και σε τι ποσότητα. Σε κουτάβια της ίδιας γέννας μπορεί να εμφανιστούν όλοι οι πιθανοί χρωματισμοί.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μεγαλόσωμα και μυώδη.  Έχουν ευρύ κεφάλι. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους, εκφύονται λίγο πιο πάνω από τα μάτια και πέφτουν στο πλάι της κεφαλής. Τα μάτια είναι καφέ και εκφραστικά. Το επιρρίνιο είναι σχετικά πλατύ και μεσαίου μεγέθους και οι σιαγώνες είναι αρκετά ισχυρές. Τα πόδια του έχουν σχήμα που βοηθά στην κολύμβηση. Η ουρά είναι μεγάλη, παχιά και καλύπτεται από πυκνό τρίχωμα.

Χαρακτήρας

Προσαρμόζονται εύκολα σε όλες τις συνθήκες και μπορούν να γίνουν καλά κατοικίδια.  Δεν είναι ούτε υπερευαίσθητα, ούτε επιθετικά, ούτε κτητικά. Τα πάνε καλά με τα παιδιά και με άλλα κατοικίδια και  εκπαιδεύονται εύκολα. Ενηλικιώνονται στα τρία χρόνια, γι αυτό η υπερκινητικότητα τους οφείλεται στο ότι είναι κουτάβια ακόμη, ενώ οι ιδιοκτήτες τα θεωρούν υπερδραστήρια ενήλικα. Δεν αποτελούν καλούς φύλακες, γιατί είναι φιλικά με τους ξένους. Χρειάζονται προσοχή στη διατροφή τους, γιατί είναι «βουλιμικά» και ζητούν επίμονα φαγητό. Το δάγκωμα τους μπορεί να είναι πολύ απαλό, όπως και στα Kurzhaar,  και μπορούν να μεταφέρουν αντικείμενα χωρίς να τα καταστρέψουν.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Λίγα είναι τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν συχνά. Έχουν προδιάθεση για ορισμένα νοσήματα, όπως η δυσπλασία των ισχίων, η ρήξη συνδέσμων, μυοπάθειες, οφθαλμικά προβλήματα, κώφωση. Συχνές είναι οι ωτίτιδες οι οποίες αντιμετωπίζονται εύκολα, αλλά είναι προτιμότερο να γίνεται τακτικός έλεγχος και πρόληψη. Το συχνότερο πρόβλημα όμως είναι η παχυσαρκία, διότι ζητούν επίμονα φαγητό και αν ο ιδιοκτήτης δεν προσέξει έχουν την τάση να γίνονται υπέρβαρα. 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Labrador retriever

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεγαλόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: Κοντό

Greyhound

Ο δρομεάς
Περισσότερα

Weimaraner

Ο δούκας της Βαϊμάρης
Περισσότερα

Samoyed

Το λούτρινο
Περισσότερα

Saint bernard

Ο άγιος
Περισσότερα

Rhodesian ridgeback

Περισσότερα

Old english sheepdog

Περισσότερα