Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι toy

Pekingese

Ο απείθαρχος κινέζος

a010fd6b-b5b1-42ba-a228-1843097913b3(4).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται γύρω στο 100 και πρόκειται για μια αρχαία κινέζικη φυλή toy. Εθεωρείτο ιερός σκύλος και τον χρησιμοποιούσαν  για να διώχνει τα κακά πνεύματα. Η γαλλική σχολή τον ονομάζει Pekinois, όνομα που είναι πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα (πεκινουά). Παρατσούκλι του είναι το σκυλί λιοντάρι λόγω του προσώπου και του τριχώματος του.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 15-23 εκ.
Βάρος: 3-6 κ.
Χρώμα τριχώματος: όλα τα χρώματα είναι επιτρεπτά, εκτός από το εντελώς λευκό (εννοείται η έλλειψη χρωστικής στο τρίχωμα και όχι ο υπόλευκος κρεμ χρωματισμός). Ο πιο συχνός χρωματισμός είναι ο καφεκίτρινος. Το τρίχωμα είναι μακρύ, πυκνό και ίσιο. Το τρίχωμα στην περιοχή του λαιμού είναι μακρύτερο από αυτό του υπόλοιπου σώματος.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι μεγάλο για το μέγεθος του ζώου και πεπλατυσμένο. Το επιρρίνιο είναι κοντό και η μύτη ανασηκώνεται προς τα πάνω. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά και σκουρόχρωμα. Βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους και φαίνεται να έχουν ανάμεσα τους την ανασηκωμένη μύτη. Τα αυτιά είναι μεγάλα, έχουν πλούσιο τρίχωμα  και πέφτουν στο πλάι της κεφαλής. Ο λαιμός είναι παχύς και κοντός. Τα πόδια είναι κοντά και έχουν ελαφρά τοξοειδές σχήμα που  δίνουν στο ζώο  ένα ιδιαίτερο περπάτημα. Η ουρά είναι μακριά και στριφογυριστή.

Χαρακτήρας

Τα ζώα αυτά έχουν μια ανεξάρτητη και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Είναι πεισματάρικα, δεν υπακούουν πρόθυμα στις εντολές του ιδιοκτήτη, δεν τα πάνε καλά με άλλα ζώα, και απαιτούν προσοχή και σεβασμό. Χρειάζονται εκπαίδευση, χωρίς αυτό να είναι κάτι  εύκολο. Μερικές φορές μπορεί να δείξουν επιθετικότητα και γαβγίζουν αρκετά.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα καρδιακά προβλήματα, οι αλλεργίες του δέρματος, τα αναπνευστικά προβλήματα καθώς και τα οφθαλμολογικά. Το κοντό επιρρίνιο και η συνολική ανατομία του αναπνευστικού τα κάνει ευπαθή σε ακραίες θερμοκρασίες, είτε ζέστης είτε κρύου. Στα μάτια αναπτύσσονται έλκη.  Επίσης, λόγω του μεγάλου μήκους, ευάλωτη σε τραυματισμούς είναι η σπονδυλική στήλη.
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι τα καρδιακά προβλήματα. Μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης έχει η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, πρόβλημα που εμφανίζεται μετά τα 6 χρόνια της ζωής. Θα πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος, ώστε να εντοπιστεί εγκαίρως και να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Pekingese

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Pekinois - Πεκινουά

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Κίνα

ΜΕΓΕΘΟΣ: toy

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μακρύ

Papillon

Ο πεταλούδας
Περισσότερα

Norwich terrier

Ο μικρόσωμος φύλακας
Περισσότερα

Miniature pinscher

Περισσότερα

Maltese

Go Go
Περισσότερα

Japanese chin

Το ιαπωνικό spaniel
Περισσότερα

Miniature schnauzer

Περισσότερα

Yorkshire terrier

Ο γλυκούλης
Περισσότερα

Italian greyhound

Ο νάνος δρομέας
Περισσότερα