Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεγαλόσωμοι

Saint bernard

Ο άγιος

a19efdec-55c6-4148-b220-4a94c567a858(3).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1650. To όνομά του το πήρε από το μοναστήρι του Αγ. Βερνάρδου της Ελβετίας. Οι μοναχοί διασταύρωσαν κάποιες μεγαλόσωμες τοπικές φυλές και το αποτέλεσμα ήταν μια φυλή πιο μικρόσωμη από αυτή που γνωρίζουμε. Με την πάροδο των χρόνων έγιναν διάφορες προσμίξεις από άλλες μεγαλόσωμες φυλές και το αποτέλεσμα είναι ο γιγαντόσωμος σκύλος που γνωρίζουμε σήμερα. Κύριος σκοπός ήταν η διάσωση ανθρώπων αποκλεισμένων στα χιόνια. Γι αυτό είναι συχνή η εικόνα τέτοιων σκύλων με κρεμασμένο ένα βαρελάκι στο λαιμό που περιέχει κονιάκ για να ζεσταθούν οι διασωθέντες (βεβαίως αυτό το αρνούνται οι μοναχοί, και μάλλον έχουν δίκιο εφόσον τα οινοπνευματώδη είναι πλέον ακατάλληλα για κάποιον που έχει υποθερμία).

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 61-71 εκ.
Βάρος: 56-90 κ.
Χρώμα τριχώματος: Υπάρχουν δύο τύποι τριχώματος. Ο βραχύτριχος (με σκληρό και ίσιο τρίχωμα) και ο μακρύτριχος (με μέτρια σκληρό, ελαφρά κυματιστό ή και ίσιο τρίχωμα). Ο μακρύτριχος προήλθε από πρόσμιξη της φυλής με σκύλους New foundland για να γίνει η φυλή πιο δυνατή. Πλέον είναι πιο διαδεδομένος ο μακρύτριχος, αλλά ακατάλληλος για την αρχική χρήση του, διότι στα χιόνια το μακρύ τρίχωμα πιάνει κρυστάλλους. Ο χρωματισμός είναι πολύ συγκεκριμένος. Καστανοκόκκινος με λευκές περιοχές στα πόδια, στο στήθος, στην άκρη της ουράς, στο μέτωπο και γύρω από το επιρίνιο.   
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
Το γιγαντόσωμο αυτό σκυλί έχει μεγάλο κεφάλι με μάτια τοποθετημένα στο βάθος που προσδίδουν μια λυπημένη έκφραση. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους και πέφτουν στο πλάι. Έχει εύρωστο σώμα, ευρύ θώρακα και ουρά μακριά και χοντρή.

Χαρακτήρας

Ίσως οι σκύλοι της συγκεκριμένης φυλής να είναι οι πιο ευγενείς, υπομονετικοί  και υπάκουοι όλων των μεγαλόσωμων σκύλων. Είναι αρκετά έξυπνοι, πιστοί και επειδή έχουν αναπτυγμένο ένστικτο προστασίας των οικείων, υπακούουν και εκπαιδεύονται εύκολα. Το μεγάλο μέγεθος φυσικά θα πρέπει να  αποθαρρύνει όποιον υποψήφιο ιδιοκτήτη προτίθεται να τους κλείσει σε διαμέρισμα. Δεν είναι πολύ δραστήριοι, αλλά χρειάζονται καθημερινή άσκηση, διότι έχουν την τάση να παίρνουν βάρος.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 8 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι δυσπλασίες, η διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η επιληψία. Το μεγάλο μέγεθος και η γρήγορη ανάπτυξη προδιαθέτει σε προβλήματα  των οστών. Γιαυτό απαιτείται καλής ποιότητας τροφή.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Saint bernard

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ελβετία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεγαλόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: Από κοντό έως μακρύ

Greyhound

Ο δρομεάς
Περισσότερα

Weimaraner

Ο δούκας της Βαϊμάρης
Περισσότερα

Samoyed

Το λούτρινο
Περισσότερα

Rhodesian ridgeback

Περισσότερα

Old english sheepdog

Περισσότερα

Labrador retriever

Περισσότερα