Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μικρόσωμοι

Scottish terrier

ab31c1d0-02fa-489d-bf83-dd75a3e3e300(4).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο 1800 και όπως δηλώνει και το όνομα του πρόκειται για άλλο ένα τερριέ από τη Σκωτία. Ονομάζεται και Aberdeen terrier. 

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 25-28 εκ.
Βάρος: 8-11 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το χρώμα ποικίλλει από γκρι σκούρο μέχρι μαύρο. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστούν και υπόλευκοι χρωματισμοί που θυμίζουν άλλα τερριέ. Το μήκος του τριχώματος είναι μεσαίο και η άγρια υφή του το κάνει να απαιτεί συχνή περιποίηση. Συνήθως το τρίχωμα στα φρύδια, στο επιρίνιο, στα πόδια και στα κάτω σημεία του σώματος είναι μακρύτερο από το υπόλοιπο σώμα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Οι σκύλοι της φυλής αυτής έχουν μια συμπαγή κατασκευή. Ίσως αυτό να οφείλεται στο φαρδύ λαιμό που δείχνει να είναι ένα με το σώμα. Το κεφάλι είναι μεγάλο με χαρακτηριστικό προφίλ. Τα μάτια είναι σκουρόχρωμα, μικρά. Τα αυτιά μικρά τριγωνικά και στέκονται όρθια. Η ουρά επίσης είναι μικρή, χοντρή, ίσια ή ελαφρά κυρτή, στέκεται όρθια προς τα πάνω  και καλύπτεται από πλούσιο τρίχωμα. Τα πόδια είναι κοντά με μεγάλα πέλματα.

Χαρακτήρας

Άλλος ένας σκύλος της οικογένειας τερριέ. Πάντα σε εγρήγορση, παιχνιδιάρης, έξυπνος, γρήγορος αλλά και πεισματάρης. Ως καλός φύλακας, θα γαβγίσει ότι πλησιάσει στο χώρο του, και ενδεχομένως να επιτεθεί. Αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από την ατρόμητη φύση του και πρέπει να χαλιναγωγηθεί με εκπαίδευση από τη νεαρή ηλικία. Έχει ένστικτο κυνηγού μικρών ζώων, όπως ποντικών σκίουρων κ.α. και την τάση να σκάβει. Για αυτό το λόγο , προτιμότερο είναι ο ιδιοκτήτης να τον κρατά με λουρί.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 11 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου που έχουν την τάση να αναπτύσσουν, όπως το μελάνωμα, το γαστρίνωμα, οι καρκίνοι της κύστης, τα επιθηλιώματα,  ο καρκίνος των μαστών και το αιμαγγειοσάρκωμα. Άλλα προβλήματα υγείας είναι η νόσος von Willebrand (διαταραχή στην πήξη του αίματος), διάφορες οστεοπάθειες ή νοσήματα του νευρικού συστήματος. Απαραίτητο για να διατηρηθεί η υγεία των ζώων αυτών είναι μεταξύ άλλων και η πλούσια σε βιταμίνες διατροφή ή η χορήγηση βιταμινούχων σκευασμάτων.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Scottish terrier

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Aberdeen terrier

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μικρόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μακρύ

West highland white terrier

Περισσότερα

Welsh terrier

Περισσότερα

Shetland sheepdog

Περισσότερα

Schipperke

Ο ατρόμητος
Περισσότερα

Lhasa apso

Ο Σαολίν
Περισσότερα

Manchester terrier

Το παλαιότερο terrier
Περισσότερα

Wire fox terrier

Περισσότερα