Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεσαίου μεγέθους

Tibetan terrier

Πόσες φορές να το πω; Δεν είμαι terrier

523e1300-3993-47c5-8cbc-204907b35303(3).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1700 και προέρχεται από το Θιβέτ, όπως δηλώνει και η ονομασία του. Δεν πρόκειται όμως για ένα τερριέ, παρά το όνομά του. Ο χαρακτηρισμός του δόθηκε από Ευρωπαίους ταξιδιώτες που το πρωτοσυνάντησαν και από τότε παρέμεινε. Χρησιμοποιείται για όλες τις χρήσεις (φύλακας, τσοπανόσκυλο, σκύλος συντροφιάς). Στο Θιβέτ ονομάζεται Tsang Apso, δηλαδή μαλλιαρός σκύλος από την επαρχία Tsang. Στην οικογένεια Apso ανήκουν και το Lhasa Apso καθώς και το σπάνιο Do Khyi Apso (ένα μαλλιαρό Mastiff).

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 36-41 εκ.
Βάρος: 8-14 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι πλούσιο, όχι ίσιο αλλά κυματιστό, μεσαίου μήκους. Τα μακριά βλέφαρα συγκρατούν την τούφα μαλιών που πέφτει μπρος στα μάτια, ώστε να μην εμποδίζεται η όραση. Όλα τα χρώματα είναι επιτρεπτά, είτε μονόχρωμα είτε σε συνδυασμούς. Ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι ότι η μύτη πρέπει να είναι μαύρη, ανεξάρτητα από το χρώμα του τριχώματος.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Πρόκειται για σκύλο μεσαίου μεγέθους με μυώδες και συμπαγές σώμα. Το κεφάλι έχει μεσαίου μεγέθους επιρρίνιο. Τα μάτια είναι μεγάλα και σκούρα. Τα αυτιά καλύπτονται από τρίχωμα, εκφύονται ψηλά και πέφτουν στο πλάι της κεφαλής. Η ουρά καλύπτεται και αυτή από πλούσιο τρίχωμα, εκφύεται ψηλά και γυρνά πάνω στην πλάτη του ζώου. Τα πόδια του είναι πλατιά και επίπεδα, χαρακτηριστικό που βοηθά πολύ στο χιόνι.

Χαρακτήρας

Πρόκειται για ένα καλό κατοικίδιο. Επειδή όμως είναι και καλός φύλακας, είναι επιφυλακτικό με τους ξένους. Έχει ένα ιδιαίτερο γάβγισμα. Είναι γεμάτο ενέργεια και χρειάζεται συχνή άσκηση. Εκπαιδεύεται δύσκολα, επειδή είναι μεν έξυπνο αλλά αρκετά πεισματάρικο. Απαιτεί το δικό του χώρο και όλη την προσοχή του ιδιοκτήτη και δε νοιώθει καλά όταν τη μοιράζεται με κάποιο άλλο ζώο.  

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 18 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα ορθοπεδικά προβλήματα ( δυσπλασία των ισχίων, η ρήξη συνδέσμων) και τα οφθαλμολογικά προβλήματα (η ατροφία του κερατοειδούς, ο καταρράκτης).
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι τα γηρατειά και τα καρδιολογικά και νεφρολογικά προβλήματα.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Tibetan terrier

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Θιβέτ

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεσαίου μεγέθους

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μεσαίου μήκους

Whippet

Είμαι μικρός, αλλά τρέχω γρήγορα
Περισσότερα

Viszla

Ο κατάσκοπος που γύρισε από τη ζέστη
Περισσότερα

Siberian husky

Ο λύκος της στέπας
Περισσότερα

Shiba inu

Ο μικρός σαμουράι
Περισσότερα

Saluki

Ίσως, η αρχαιότερη φυλή
Περισσότερα

Portuegese water dog

Το νερόσκυλο
Περισσότερα

Poodle - Caniche

Περισσότερα

Kerry blue terrier

Ο Ιρλανδός φύλακας
Περισσότερα

Irish terrier

Περισσότερα