Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεσαίου μεγέθους

Viszla

Ο κατάσκοπος που γύρισε από τη ζέστη

80928d33-d885-4c2b-8ac6-53817b038b12(4).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο 1000 και προέρχεται από την Ουγγαρία. Πρόκειται για σκύλο με εξαιρετικές κυνηγετικές ικανότητες. Θεωρείται το εθνικό σκυλί της Ουγγαρίας. Στη διαμόρφωση του πιθανότατα έχει συμβάλλει το pointer, και η φυλή αναπτύχθηκε από νομάδες.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 57-64 εκ.
Βάρος: 22-30 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι κοντό και σκληρό. Ο μοναδικός χρωματισμός που υπάρχει είναι αυτός του μπεζ και των ελαφρών παραλλαγών του, δηλαδή από το χρωματισμό της σκούρας άμμου έως της σκουριάς.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μεγαλόσωμος με μάλλον αθλητικό σώμα. Χωρίς περιττό λίπος και με καλή ανάπτυξη των μυικών ομάδων έχει μια αθλητική εμφάνιση. Το επιρρίνιό του είναι μακρύ και φαρδύ κατά την πλαϊνή όψη. Τα αυτιά του είναι μεγάλα και κρέμονται στο πλάι της κεφαλής. Ο κορμός εγγράφεται σε ορθογώνιο κατά την πλαϊνή όψη. Η ουρά συνήθως κόβεται στα δύο τρίτα του μήκους της. 

Χαρακτήρας

Είναι σκύλος με ευγενικό χαρακτήρα και εξαιρετικά πιστός. Δένεται εύκολα με τον ιδιοκτήτη και θα αποτελέσει καλή παρέα  για ιδιοκτήτες που απαιτούν ένα αφοσιωμένο φίλο. Είναι φιλικός με τα παιδιά και εκπαιδεύεται εύκολα. Απαιτεί όμως ήπια εκπαίδευση, διότι είναι αρκετά ευαίσθητος σκύλος. Δεν πρέπει να μένει μόνος για μεγάλα διαστήματα, επειδή αναπτύσσει ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Είναι εξαιρετικός κολυμβητής και χρειάζεται αρκετή άσκηση καθημερινά. Το λεπτό τρίχωμα και το λίγο σωματικό λίπος του προσφέρει μικρή αντοχή στο κρύο, ενώ αντίθετα αντέχει ικανοποιητικά τη ζέστη.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 10 έτη.
Συχνά είναι τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζει, λόγω των λίγων φυλών που εμπλέκονται στη διαμόρφωση των Viszla. Έτσι, αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με κληρονομική προδιάθεση, όπως τη δυσπλασία των ισχίων, τον μεγαοισοφάγο, τον υποθυρεοειδισμό, το εντρόπιο και την ιδιοπαθή επιληψία.   

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Viszla

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ουγγαρία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεσαίου μεγέθους

ΤΡΙΧΩΜΑ: Κοντό

Whippet

Είμαι μικρός, αλλά τρέχω γρήγορα
Περισσότερα

Tibetan terrier

Πόσες φορές να το πω; Δεν είμαι terrier
Περισσότερα

Siberian husky

Ο λύκος της στέπας
Περισσότερα

Shiba inu

Ο μικρός σαμουράι
Περισσότερα

Saluki

Ίσως, η αρχαιότερη φυλή
Περισσότερα

Portuegese water dog

Το νερόσκυλο
Περισσότερα

Poodle - Caniche

Περισσότερα

Kerry blue terrier

Ο Ιρλανδός φύλακας
Περισσότερα

Irish terrier

Περισσότερα