Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μικρόσωμοι

West highland white terrier

c70571dc-f7f3-4f2c-9458-4d432bae2e7a(2).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και προέρχεται από την Αγγλία, όπως δηλώνει και το όνομά του. Όπως επίσης δηλώνει το όνομα του είναι ένα λευκό terrier. Το ουίσκυ Black & White χρησιμοποίησε ένα west highland white terrier ως έμβλημα.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 25-28 εκ.
Βάρος: 7-10 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι λευκό ή υπόλευκο, πυκνό, μεσαίου μεγέθους και ίσιο ή ελαφρά κυματιστό (δίνει την εντύπωση του αχτένιστου).
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το μικρόσωμο αυτό terrier έχει μεγάλο  στρογγυλό κεφάλι με μικρά, σκουρόχρωμα, έξυπνα μάτια με διαπεραστικό βλέμμα. Τα αυτιά του είναι μικρά, τριγωνικά και όρθια. Η ουρά είναι γύρω στα 15 εκατοστά, φαρδύτερη στη βάση και λεπτότερη στην άκρη της, ίσια με κατεύθυνση προς τα πάνω και δεν κόβεται. Το σώμα του είναι μυώδες, με ισχυρό σκελετό.

Χαρακτήρας

Τα west highland white terrier είναι αυτόνομα και ανεξάρτητα και χρειάζονται αρκετές ώρες ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μείνουν μόνα τους για μεγάλα διαστήματα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα. Σε συνδυασμό με το μικρό τους μέγεθος, γίνονται εξαιρετικά κατοικίδια σε ζευγάρια που δουλεύουν τις ίδιες ώρες και θα τα αφήσουν μόνα τους κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα. Είναι έξυπνα και προσαρμόζονται γρήγορα στο πρόγραμμα του ιδιοκτήτη τους. 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι αλλεργίες, οι δερματικές αλλοιώσεις και οι ωτίτιδες. Εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Ο σκύλος της φυλής αυτής θέλει καλή περιποίηση του τριχώματος, αλλά το συχνό βούρτσισμα και λούσιμο επιβαρύνει την κατάσταση του δέρματος και μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την εκδήλωση δερματικών συμπτωμάτων. Επομένως χρειάζεται προσοχή σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση του τριχώματος και είναι απαραίτητη η χρήση των κατάλληλων προϊόντων.
Μια άλλη κληρονομική κατάσταση που εμφανίζεται σε αυτή τη φυλή είναι μια κροταφογναθιαία οστεοπάθεια, επώδυνη για το ζώο. Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται περίπου στους 3-6 μήνες και βελτιώνεται σταδιακά μέχρι τους 12 περίπου μήνες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να διαγνωστεί έγκαιρα, ούτε να προληφθεί γενετικά, διότι οι γονείς μπορεί να φέρουν το υποτελές γονίδιο χωρίς να έχουν εκδηλώσει οι ίδιοι τη νόσο.
Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι σκύλοι της φυλής αυτής απαιτούν αρκετό ύπνο, μερικές φορές και πάνω από 12 ώρες. Πρόκειται για φυσιολογική συμπεριφορά και δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως παθολογικό πρόβλημα.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: West highland white terrier

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μικρόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μεσαίου μήκους

Welsh terrier

Περισσότερα

Shetland sheepdog

Περισσότερα

Scottish terrier

Περισσότερα

Schipperke

Ο ατρόμητος
Περισσότερα

Lhasa apso

Ο Σαολίν
Περισσότερα

Manchester terrier

Το παλαιότερο terrier
Περισσότερα

Wire fox terrier

Περισσότερα