Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεγαλόσωμοι

Greyhound

Ο δρομεάς

bf32bde2-20b5-40dc-a44b-9419298cf997(2).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο 3000 π.Χ. , θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για την πιο παλιά φυλή. Αν και οι Άγγλοι διεκδικούν την καταγωγή του, υπάρχουν παραστάσεις των αρχαίων Αιγυπτίων και των Ασσύριων που απεικονίζουν τέτοιους σκύλους.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 69-76 εκ.
Βάρος: 27-32 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το πολύ κοντό τρίχωμα του έχει πολλούς χρωματισμούς. Μπορεί να είναι μαύρο , καφέ , λευκό, γκρί και όλα αυτά τα χρώματα μόνα τους ή σε συνδυασμό.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το αεροδυναμικό του σχήμα προδιαθέτει για τις ικανότητες του ως δρομέα. Ξεκινώντας από το κεφάλι έχει στενό και επίμηκες ρύγχος, αυτιά μεσαίου μεγέθους που κατευθύνονται προς τα πίσω όταν τρέχει. Τα άκρα του είναι ψηλά και ο θώρακας είναι στενός. Η κοιλιά του έχει τη χαρακτηριστική εσοχή που λέγεται κοιλιά λαγωνικού. Η ουρά του είναι μακριά, πράγμα που το βοηθά στη κατευθυντικότητα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του δίνουν την ικανότητα να φτάνει τα 70 χλμ/ ώρα. Μάλιστα λέγεται ότι την ταχύτητα αυτή τη φτάνει σε κάτι λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, και μόνο με 3-4 δρασκελιές.

Χαρακτήρας

Θεωρούνται καλά κατοικίδια. Είναι φιλικά, σπανίως γαβγίζουν και τα πάνε καλά με τα παιδιά αλλά και με άλλα ζώα. Το παράδοξο για τόσο γρήγορα σκυλιά είναι ότι δε χρειάζονται πολλή άσκηση. Αναπτύσσουν άγχη κατά την αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά και όταν μένουν μόνα για μεγάλο διάστημα. Επειδή είναι πολύ γρήγορα και δεν έχουν καλή αίσθηση του χώρου γύρω τους, καλό θα είναι να φοράνε λουρί όταν είναι σε εξωτερικούς χώρους.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Λίγα είναι τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν. Θεωρούνται ανθεκτικά σκυλιά Το τρίχωμα είναι πολύ λεπτό και έχουν ελάχιστο λίπος στο σώμα τους. Αυτό τα καθιστά ευαίσθητα σε ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης το λεπτό δέρμα δεν προφυλάσσει από τη σκληρότητα του εδάφους κατά την κατάκλιση. Γι αυτό χρειάζονται μαλακό υπόστρωμα για να ξαπλώνουν. Επίσης, επειδή η φυλή αυτή δεν είναι πολύ συχνή, οι κτηνίατροι μπορεί να μην είναι ενήμεροι με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η αιματολογική τους εικόνα.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Greyhound

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεγαλόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: Κοντό

Weimaraner

Ο δούκας της Βαϊμάρης
Περισσότερα

Samoyed

Το λούτρινο
Περισσότερα

Saint bernard

Ο άγιος
Περισσότερα

Rhodesian ridgeback

Περισσότερα

Old english sheepdog

Περισσότερα

Labrador retriever

Περισσότερα