Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

Burmese

Η Αμερικανίδα που ακούει στο όνομα της

b600b843-977f-4a8d-8754-65bbedd53469.jpg

Ιστορία

Η φυλή αυτή κατάγεται από τη βόρεια Αμερική. Στη δεκαετία του 1930 όμως, πέρασε τα σύνορα της πατρίδας της και  ταξίδεψε προς την Ευρώπη. Εκεί ο Dr. Thompson αποφάσισε να τη διασταυρώσει με τη Siamese για να κάνει την Ευρωπαϊκή Burmese ή Euroburm. 

Χαρακτηριστικά

Οι δύο παραπάνω φυλές που αναφέραμε διαφέρουν ως προς τη  σωματική διάπλαση. Η European Burmese  έχει μυώδες σώμα μεσαίο σε μήκος, ευρύ  θώρακα, με εύπλαστους και ευδιάκριτους ώμους και γλουτούς. Πόδια μακριά με τα πίσω πιο μεγάλα από τα εμπρός, και λεπτά σε μήκος, που καταλήγουν σε μικρές πατούσες με σχήμα οβάλ. Το σύνολο των παραπάνω χαρακτηριστικών δίνει την αίσθηση μιας ευκίνητης γάτας. Η Burmese είναι μέτριου μεγέθους, εύρωστη και με κύριο χαρακτηριστικό την στρογγυλή (αφρώδη)  εμφάνιση της.
Τρίχωμα: καλύπτεται από ένα λεπτό και κοντό σε μήκος τρίχωμα, αραιό, μεταξένιο και στιλπνό. Τα αποδεκτά χρώματα της ράτσας αυτής είναι οι  σκούρες αποχρώσεις του καφέ, μπλε, σοκολατί, λιλά και κρεμ.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι μέτριο σε μέγεθος, φαρδύ στο άνω μέρος που δίνει την αίσθηση τριγωνικού σχήματος. Ο σχηματισμός αυτός γίνεται πιο έντονος λόγω του μακριού επιρινίου, το οποίο από πλατύ που είναι στη βάση του, προοδευτικά γίνεται στενό και καταλήγει χωρίς καμία εγκοπή στη μύτη. Τα αυτιά είναι μακριά και  μεγάλα σε μεγέθος. Εκφύονται στη βάση του κεφαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους. Στην κορυφή είναι μυτερά και ευθεία. Τα μάτια  έχουν αμυγδαλωτό σχήμα με ελαφρά κλίση προς τη μύτη. Η ουρά είναι μεγάλη σε μήκος, λεπτή στη βάση, με αρκετές τρίχες και προοδευτικά λεπταίνει ακόμα περισσότερο.   

Χαρακτήρας

Είναι μια γάτα που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών. Είναι μία ράτσα αρκετά ζωηρή, και παιχνιδιάρα. Τα πάει καλά με τα μέλη τις οικογένειας, καθώς και με άλλα ζώα. Έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της περιέργειας και γι’ αυτό κάποιοι αναφέρονται σε αυτή λέγοντας ότι ¨δεν κάθεται ποτέ στα αυγά της¨.  Μπορεί να χαρακτηριστεί κοινωνική εφ `όσον περνάει καλύτερα όταν είναι ζευγάρι με άλλο γατάκι ή όταν υπάρχει κάποιος στο σπίτι που της κάνει παρέα. Είναι γάτα με υψηλό δείκτη IQ με αποτέλεσμα να μπορεί να μάθει αρκετά ή και να εκπαιδευτεί. Θεωρείται ιδανική ράτσα για ένα διαμέρισμα.  Χαρακτηριστικά είναι τα νιαουρίσματα που κάνει, κάποιοι λένε πως είναι σαν το κλάμα ενός μωρού παιδιού ή και πως θέλει να μιμηθεί το αφεντικό της.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Ο υψηλός δείκτης ευφυΐας την κάνει να έχει την ικανότητα να μάθει το όνομα της και να τρέχει στον ιδιοκτήτη όταν αυτός την φωνάζει. Είναι ιδανική φυλή για αρχάριους. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από το αφεντικό της. Η περιποίηση του τριχώματος είναι σχεδόν μηδαμινή. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί,  πως με το πέρασμα των χρόνων και τις συνεχείς διασταυρώσεις, αναπτύχτηκαν και άλλες φυλές με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά με διαφορετικά χρώματα.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Burmese

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Μπουρμίζ, Euroburm

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αμερική

ΜΕΓΕΘΟΣ: 2,5-8,5 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ: κοντό

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα