Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

Devon rex

Η κρυουλιάρα

1aadc4f9-7eef-40e8-8ee1-c341094d4e80.jpg

Ιστορία

Μαρτυρίες αποκαλύπτουν πως μερικά χρόνια αργότερα από την Cornish Rex φυλή  και προς τα μέσα της δεκαετίας του1960 εμφανίστηκε στην πόλη Devon της Μεγάλης Βρετανίας μία άλλη φυλή που έμοιαζε με τα χαρακτηριστικά της παραπάνω, αλλά γενετιστές υποστήριξαν τη δημιουργία μιας νέας φυλής. 

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με σώμα  μεγάλο σε μήκος, ευρύ θώρακα και με πόδια μακριά γεροδεμένα και ίσια, φτιαγμένα κατάλληλα για να κάνουν άλματα.
Τρίχωμα: Σε αυτή τη φυλή συναντάμε ίσιο λεπτό και χνουδωτό τρίχωμα, πράγμα που το απέδωσαν και σε διαφορετικό γονίδιο. Το τρίχωμα  είναι λεπτό και δεν αποτελείται από κατώτερες στιβάδες. Όλα τα χρώματα στην φυλή αυτή είναι αποδεκτά εκτός από αυτά που έχουν  λευκές κηλίδες ή μοιάζουν με Siamese.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι μικρό σε μέγεθος, με μακρύ επιρίνιο και ελαφρά σφηνοειδές. Έχει στρογγυλά μάτια, μεγάλα σε μέγεθος, χρώματος μπλε ή πράσινου. Τα αυτιά είναι μεγάλα και εκφύονται ψηλά στο κεφάλι έχοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πολλές φορές τα βλέπουμε να πέφτουν προς τα εμπρός.  Η ουρά είναι μακριά, στην αρχή είναι χοντρή και βαθμιαία λεπταίνει.

Χαρακτήρας

Θεωρείται ένα εξαιρετικό κατοικίδιο. Δραστήριο και παιχνιδιάρικο αφού φέρει σχεδόν τα ίδια γονίδια με το ξαδερφάκι του Cornish Rex. Πολύ καλό για συντροφιά, τα πάει καλά με τα παιδιά και τους μεγάλους και μαθαίνει εύκολα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του τριχώματος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση παρά μόνο ένα χτένισμα και δεν αφήνει πολλές τρίχες στο χώρο της. 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Είναι φοβερά έξυπνες και μπορούν εύκολα να μάθουν τα βασικά σημεία εκπαίδευσης (σπάνιο για γάτες), όπως βόλτα με λουράκι.
 Λόγω της ιδιαιτερότητας του τριχώματος (κοντό και λεπτό), η φυλή αυτή δεν μπορεί να ζήσει άνετα σε χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να παρουσιάζουν και υποθερμία. Συχνά θα τη συναντήσετε να κουλουριάζεται κοντά σε ζεστά μέρη.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Devon rex

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Ντέβον ρεξ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: 2,5-4 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ: Κοντό

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα