Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

Maine coon

Ο Αμερικανός αίλουρος

f0e9c333-5366-4435-bc5b-265133600c8c.jpg

Ιστορία

Θεωρείται μία από τις παλαιότερες Αμερικάνικες φυλές γάτων που υπάρχουν. Η καταγωγή τους δεν είναι ξεκάθαρη, δεδομένου του ότι υπάρχουν πολλές θεωρίες για την φυλή αυτή. Κάποιοι υποστηρίζουν πως εμφανίστηκαν στην Αμερική όταν η Μαρία Αντουανέτα, κατά τη Γαλλική επανάσταση σχεδίαζε την απόδρασή της στην Αμερική, έτσι έστειλε τις γάτες της στο Main με το όνειρο να τις συναντήσει εκεί. Μια παλαιότερη ιστορία μιλάει για Αμερικάνικες άγριες γάτες που διασταυρώθηκαν με Ρακούν για να φτιάξουν τη Main coon φυλή.    

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με σώμα  μεγάλο σε μήκος και  ευρύ θώρακα. Τα αρσενικά θεωρούνται ποιο εύρωστα από τα θηλυκά. Τα πόδια της είναι μεσαίου μεγέθους, μυώδη, με μεγάλες πατούσες και με τρίχωμα ανάμεσα στα δάχτυλα.
Τρίχωμα: Είναι μακρύτριχη φυλή και στο χάιδεμα έχει την αίσθηση του απαλού και μεταξένιου τριχώματος. Το μήκος του δεν είναι ίδιο σε όλο το σώμα. Στην περιοχή του κεφαλιού και στους ώμους το τρίχωμα είναι κοντύτερο, ενώ στην κοιλιά και στα πόδια είναι μακρύτερο. Σε κάποιες από αυτές είναι εμφανής μία γούνα ανάμεσα στα μπροστά πόδια δίνοντας την αίσθηση χαίτης λιονταριού. Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά στην φυλή αυτή, εκτός από σοκολατί, το λιλά, το φαιοκίτρινο καθώς και τα σχέδια των Ιμαλάιων και της Βιρμανίας.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι σχετικά μεγάλο με τετράγωνο σχήμα, μακρύ επιρρίνιο και αναπτυγμένα ζυγωματικά. Η μύτη είναι μικρή. Έχει αμυγδαλωτά μάτια μεγάλα σε μέγεθος και λαμπερά σε χρώμα. Τα αυτιά είναι μεγάλα και πλατιά στη βάση, εκφύονται σε απόσταση μεταξύ τους, στην κορυφή είναι μυτερά και στις άκρες τους διακρίνονται τρίχες. Η ουρά είναι μεγάλη, με πυκνό τρίχωμα, παχιά στην βάση της και λεπταίνει σταδιακά.    

Χαρακτήρας

Είναι από τις πιο έξυπνες φυλές που υπάρχουν. Ειδικοί υποστηρίζουν πως  εκπαιδεύονται. Τους αρέσουν τα παιχνίδια και τα πάνε καλά με την οικογένεια και τα παιδιά. Τα θηλυκά ωριμάζουν σε μικρότερη ηλικία από τα αρσενικά. Θεωρούνται από τις φυλές που τα πάνε καλά με το υδάτινο στοιχείο. 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Γενικά είναι από τις πιο υγιείς φυλές. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια το οποίο θεωρείται το κυριότερο καρδιολογικό νόσημα της γάτας. Λόγω του πυκνού της τριχώματος και της βόρειας καταγωγής της είναι φυλή που αντέχει τα κρύα. Η ανατομική κατασκευή της πατούσας και του τριχώματος ανάμεσα στο νύχι του πέλματός της δεν της επιτρέπουν καλή πρόσφυση σε χιονισμένο ή παγωμένο έδαφος κάνοντας την να γλιστράει.
Παρά το πλούσιο τρίχωμα η φυλή αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση.   

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Maine coon

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Μέιν κουν

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αμερική

ΜΕΓΕΘΟΣ: 4-7,5 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μακρύ

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα