Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

Manx

Η μπαλαρίνα

8cadc9eb-c8d7-4f30-9c74-bab9770559a7.jpg

Ιστορία

Η φυλή αυτή έρχεται από το 1700. Ο τόπος καταγωγής της είναι τα νησιά Man. Το χαρακτηριστικό της φυλής αυτής είναι η απώλεια  της ουράς. Αυτό οφείλεται σε μία γενετική ανωμαλία που συνέβη γύρω στο 1900. Τα μεταλλαγμένα γονίδια που θα κληρονομήσουν από τους προγόνους τους θα εκδηλωθούν φαινοτυπικά με την απουσία της ουράς.    

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδες σώμα, ευρύ στήθος και μυώδης θώρακα. Παρατηρώντας την από πλάγια θέση βλέπουμε το μεσαίο σε μήκος σώμα που κάνει μία ελαφρά καμάρα από τους ώμους μέχρι τους γλουτούς δίνοντας ένα στρογγυλεμένο σχήμα. Πόδια μεσαία σε μήκος, γεροδεμένα, με τα πίσω να είναι μεγαλύτερα από τα μπροστά, δίνοντας σε αυτή χαρακτηριστικό βάδισμα και την ικανότητα να κάνει άλματα σαν κουνέλι.
Τρίχωμα: υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη τριχώματος σε αυτή τη φυλή. Η κοντότριχη που έχει τρίχα με διπλή στρώση, μία άγρια τρίχα εσωτερικά και μια πιο απαλή στρώση εξωτερικά δίνοντας μας μια απαλή αίσθηση. Η φυλή με το μεσαίου μεγέθους τρίχωμα που υπάρχει στην εξωτερική στρώση, κάνοντας το ακόμα πιο απαλό και λείο στην υφή του. Είναι αποδεκτοί όλοι οι χρωματισμοί καθώς και το ραβδωτό σχέδιο. 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Έχει σχετικά αναπτυγμένο κεφάλι, με ευρύ σαγόνι και αναπτυγμένα ζυγωματικά που δίνουν την αίσθηση κυκλικού σχήματος. Η μύτη είναι μακριά με επίμηκες επιρίνιο.  Έχει στρογγυλά μάτια μεγάλα σε μέγεθος και λαμπερά σε χρώμα. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους, εκφύονται στην κορυφή του κεφαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους με μικρές φούντες που υπάρχουν ανάμεσα. Στο άνω μέρος έχουν στρογγυλό σχήμα. Η ουρά στις καθαρόαιμες γάτες της φυλής απέχει και στη θέση της παρατηρείται βαθούλωμα. Υπάρχουν γάτες της φυλής αυτής που ή έχουν κανονική ουρά ή  ελαφρώς ανεπτυγμένη (2-3 κοκκυγικούς σπονδύλους)  

Χαρακτήρας

Πρόκειται για μία ζωηρή αλλά και χαδιάρα γάτα. Απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή και τα πάει καλά με τα μέλη αυτής. Έχει κληρονομήσει γονίδια από τους προγονούς της που την κάνουν έξυπνη, κοινωνική και δραστήρια. Η σωματική της κατασκευή και τα μικρά σε μήκος πόδια την κάνουν περισσότερο ευκίνητη και ικανή να πηδάει ψηλότερα σε σχέση με άλλες γάτες. 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Όπως έχει προαναφερθεί, η φυλή αυτή οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη. Η αναπαραγωγή της με αιμομικτική διασταύρωση παρουσιάζει θνησιμότητα. Οι εκτροφείς διασταυρώνουν γάτες που δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους και αν ο ένας γεννήτορας έχει ουρά, τότε το υβρίδιο ονομάζουμε Rumpy, ενώ αν έχει ουρά ελαφρώς ανεπτυγμένη, τότε το υβρίδιο ονομάζουμε Stumpy. Κύριο μέλημα του ιδιοκτήτη πρέπει να είναι η συχνή περιποίηση του τριχώματος με τη βούρτσα τους κρύους μήνες του έτους. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για μοναχικούς ή πολυάσχολους ανθρώπους διότι είναι μια εξαίρετη παρέα.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Manx

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Μάνξ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Μεγάλη Βρετανία

ΜΕΓΕΘΟΣ: 3,5-5,5 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ: Κοντό έως μεσαίο

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα