Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

British shorthair

Η βασίλισσα

cd5b8b41-2a2c-43a8-843b-55591bb269d7(3).jpg

Ιστορία

Η ιστορία της φυλής αυτής ξεκινά πολλά χρόνια πριν, όταν οι ρωμαίοι άρχισαν να αποικούν τη Μεγάλη Βρετανία. Εκείνη την εποχή, η φυλή γίνεται αγαπητή από το κοινό της. Η αγάπη αυτή όμως δε θα κρατήσει για πολύ, διότι η εμφάνιση της Περσικής φυλής και της Αγκύρας έστρεψε αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Τα πράγματα χειροτερεύουν κατά  τη δεκαετία του 1930, όπου λόγω των  δυσκολιών του Β παγκοσμίου πολέμου, οι εκτροφείς σταματούν την αναπαραγωγή της. Αυτό είχε ως συνέπεια τη δραματική μείωση του πληθυσμού της με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της εξαφάνισης της. Έτσι, στις αρχές του 1950, βρίσκοντας μικρό αριθμό από υγιείς αρσενικούς γάτους που είχαν απομείνει, τις  διασταύρωσαν με κοντότριχες Ευρωπαϊκές, με αυτό τον τρόπο  πήρανε απογόνους με κοντό τρίχωμα. Στην συνέχεια με τους απογόνους της δεύτερης γενιάς και επιλέγοντας με αυστηρά κριτήρια, τις  διασταύρωσαν με μπλε περσικές. Τέλος με προσεκτικές επιλογές και από γενιά σε γενιά έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.             

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με σώμα μεσαίο έως μεγάλο σε μήκος, ευρύ και μυώδη θώρακα και πόδια κοντά έως  μεσαία σε μήκος, γεροδεμένα που καταλήγουν σε στρογγυλές πατούσες. 
Τρίχωμα: Παρατηρείται ένα πυκνό, κοντό, γυαλιστερό και σκληρό τρίχωμα. Χαρακτηριστική είναι η απουσία δεύτερης στρώσης τριχώματος  που βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος. Όλα τα χρώματα στη φυλή αυτή είναι αποδεκτά, όπως μαύρο, κόκκινο, μπλε, κρεμ, λευκό ταρταρούγα, δίχρωμες, με χρωματιστές άκρες, όπως των Ιμαλάϊων. 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Έχει σχετικά αναπτυγμένο κεφάλι, με ευρύ σαγόνι και μικρό κορμό τραχήλου. Το επιρίνιο είναι κοντό και κάνοντας ένα μικρό βαθούλωμα καταλήγει στην μύτη η οποία είναι φαρδιά. Ο συνδυασμός  των παραπάνω χαρακτηριστικών  δίνουν την αίσθηση κυκλικού προσώπου.  Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους, εκφύονται στην κορυφή του κεφαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους. Στο άνω μέρος έχουν στρογγυλεμένη  άκρη. Τα μάτια είναι μεγάλα με στρογγυλό σχήμα. Το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι κίτρινο, πράσινο, ή πορτοκαλί. Η ουρά είναι μεγάλη, στην αρχή είναι χοντρή, βαθμιαία λεπταίνει και στο τέλος γίνεται στρογγυλή. 

Χαρακτήρας

Είναι μία φυλή έξυπνη, δραστήρια και αρκετά παιχνιδιάρα  και απολαμβάνει τα χάδια του ιδιοκτήτη. Παρά την καταγωγή από  προγόνους κυνηγούς, η ζωή μέσα στο  διαμέρισμα δεν την ξενίζει, ενώ φαίνεται να απολαμβάνει την άνεση του καναπέ.  

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Δεν απαιτεί αρκετό χρόνο όσον αφορά στην περιποίηση της. Το βούρτσισμα όμως θα πρέπει να είναι καθημερινό για να έχει ένα ωραίο και απαλό τρίχωμα χωρίς κόμπους. Σήμερα η Βρετανική κοντότριχη είναι η πιο δημοφιλής ράτσα στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς των ματιών λόγω του μεγάλου μεγέθους τους. Ο συνδυασμός του λευκού χρώματος με τα μπλε μάτια σε κάποιες περιπτώσεις υποδηλώνει κώφωση.        

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: British shorthair

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα

Somali

Ο αναρριχητής
Περισσότερα