Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

American shorthair

38b010c5-b522-467b-a584-c3e2e9278480(3).jpg

Ιστορία

Θεωρείται από τις παλιότερες φυλές που υπάρχουν. Η εμφάνιση της χρονολογείται γύρω στο 1900 μ.Χ.  Η γάτα αυτή δεν έχει ξεκαθαρίσει τις ρίζες τις. Οι περισσότερες πληροφορίες  λένε πως προέρχεται από  τη Βρετανική και την Ευρωπαϊκή κοντότριχη που πέρασε στην ήπειρο της Αμερικής από τους αποίκους τον 16 αιώνα. Τον 19 αιώνα οι εκεί εκτροφείς βλέποντας τα καλά χαρακτηριστικά της γάτας αυτής ως ζώο συντροφιάς προσπάθησαν να την διατηρήσουν. Το 1904 η γάτα αυτή ονομαζόταν κατοικίδια κοντότριχη. Το όνομα  Αμερικανική κοντότριχη το πήρε το 1970.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με ρωμαλέο  σώμα. Η δύναμη της όμως δεν είναι αντίστοιχη του σωματικού της μεγέθους.  Ο λαιμός της είναι μυώδης χοντρός και μεσαίου μεγέθους. Ο θώρακας είναι μυώδης και ευρύς.  Τα πόδια  μεσαίου μεγέθους σε μήκος, γεροδεμένα με στρογγυλά πέλματα και βαριά μαξιλαράκια που χρωματικά ταιριάζουν στο χρώμα της γούνας.
Τρίχωμα: Κατατάσσεται στις κοντότριχες φυλές. Το τρίχωμα είναι πυκνό και σκληρό στην υφή του προστατεύοντας το σώμα από το κρύο. Οι χρωματισμοί της φυλής αυτής ποικίλουν και  μπορούμε να τη συναντήσουμε με χρώματα όπως , κρεμ,  μπλε, κόκκινο, λευκό, ταρταρούγα, ραβδωτή μπλε, ραβδωτή κρεμ, ραβδωτή καφέ, ραβδωτή ταρταρούγα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι μεγάλο σε μέγεθος, με ωοειδές σχήμα. Τα αυτιά εκφύονται σε απόσταση μεταξύ τους, είναι πλατιά στην βάση, μεσαίου μεγέθους και ελαφρώς στρογγυλά στην κορυφή.  Κοιτώνας το κεφάλι κάποιος από πλάγια θέση παρατηρεί το μικρό σε μήκος επιρίνιο και τα φουσκωτά μάγουλα. Τα μάτια της είναι μεγάλα, σε απόσταση μεταξύ τους και στρογγυλά με μία ελαφρά κλίση προς τα πάνω, με χρώματα που ποικίλουν . Η ουρά είναι μέτρια σε μήκος, χοντρή στην αρχή και προοδευτικά λεπταίνει ενώ το τρίχωμα της είναι κοντό λείο και στιλπνό.

Χαρακτήρας

Πρόκειται για ένα όμορφο και χαριτωμένο γατάκι με φιλική συμπεριφορά. Αφήνεται στα χάδια του αφεντικού της και της αρέσει να επικοινωνεί με αυτόν με τα επίμονα και διαρκή νιαουρίσματα και γουργουρητά. Τα καλά χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς της την κάνουν να συμβιώνει καλά και με τα άλλα ζωάκια που μπορεί να βρίσκονται δίπλα της. Η ευκολία  σε χειρισμό καθώς και οι μικρές  απαιτήσεις της την έχουν κάνει αρκετά δημοφιλή και το κοινό που την προτιμά αυξάνεται συνεχώς. 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

 Το πυκνό τρίχωμα της παρέχει ικανοποιητική προστασία απέναντι στο κρύο και γι αυτό το λόγο είναι αρκετά δημοφιλής στις βόρειες περιοχές. Πρόκειται για μία φυλή που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο χρόνος ζωής της κυμαίνεται μεταξύ των δεκατεσσάρων και δεκαεννέα ετών. Οι θηλυκές γάτες γεννιούνται λίγο βαρύτερες και παραμένουν βαρύτερες  από τις αρσενικές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όσον αφορά στην περιποίηση του τριχώματος, η american shorthhair δεν είναι αρκετά απαιτητική. Αρκεί ο ιδιοκτήτης  να τη χτενίζει μια φορά την εβδομάδα με μία χτένα, έτσι ξεμπλέκουν οι τρίχες μεταξύ τους, δεν δημιουργούνται κόμποι και χαρίζει στο τρίχωμα μία μεταξωτή υφή. Το χτένισμα δεν είναι δύσκολο λόγω της κατασκευής της τρίχας της, ενώ τη διαδικασία αυτή η γάτα την αντιμετωπίζει και σαν παιχνίδι.  

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: American shorthair

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα

Somali

Ο αναρριχητής
Περισσότερα