Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

Havana

Η ακριβοθώρητη

0e84e8bf-825f-4770-b9cb-b2f7a912cbe8.jpg

Ιστορία

Η ιστορία της φυλής αυτής ξεκινά το 1800 στην Ευρώπη. Όμως, η αδιαφορία των εκτροφέων για την αναπαραγωγή της, έκανε τη ράτσα αυτή να κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Η ράτσα αυτή προέρχεται από τη  διασταύρωση Ρωσικής μπλε με Siamese  Στη δεκαετία του 1950 οι ευρωπαίοι εκτροφείς άρχισαν πάλι την αναπαραγωγή της.    Στην Αμερική έχει αναπτυχθεί μια ποικιλία της συγκεκριμένης φυλής.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδες σώμα, μεσαίο σε μήκος, με ευρύ και μυώδη θώρακα, με εύπλαστους και ευδιάκριτους ώμους και γλουτούς που προσδίδουν στη γάτα μία λυγερή κορμοστασιά. Τα πόδια είναι μακριά και λεπτά σε μήκος, που καταλήγουν σε μικρές πατούσες δίνοντας την αίσθηση μιας ευκίνητης γάτας, με σχήμα οβάλ και χρώμα ροζ.
Τρίχωμα: καλύπτεται από ένα γυαλιστερό σε υφή, λεπτό και κοντό έως μέτριο σε μήκος τρίχωμα. Αποδεκτό χρώμα της ράτσας αυτής είναι μόνο το καφέ.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι μέτριο σε μέγεθος, φαρδύ στο άνω μέρος,  δίνει την αίσθηση τριγωνικού σχήματος. Ο σχηματισμός αυτός γίνεται πιο έντονος λόγω του μακριού σε μήκος επιρίνιου που καταλήγει με ένα μικρό σπάσιμο  στη μύτη. Τα μάτια έχουν σχήμα οβάλ και το χρώμα τους είναι πράσινο. Τα αφτιά είναι μακριά και  μεγάλα σε μεγέθος. Εκφύονται στη βάση του κεφαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους, στην κορυφή είναι στρογγυλεμένα και έχουν μία ελαφριά κλίση προς τα μπρός. Η ουρά είναι μέτρια σε μήκος, χοντρή στην αρχή και προοδευτικά λεπταίνει.

Χαρακτήρας

Πρόκειται για μία γάτα όμορφη, χαριτωμένη με φιλική συμπεριφορά. Αφήνεται στα χάδια του αφεντικού της και της αρέσει να επικοινωνεί με αυτόν με τα επίμονα και διαρκή νιαουρίσματα και γουργουρητά. Λόγω των γονιδίων της Siamese κατατάσσεται και αυτή στις έξυπνες φυλές χωρίς όμως να είναι τόσο ζωηρή όσο οι πρόγονοί της. Θα μπορούσαν άνετα να εκπαιδευτούν και να βγαίνουν βόλτα με λουράκι, ώστε να προφυλάσσονται από τροχαία ατυχήματα.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Πρόκειται για μία φυλή που δεν είναι ευρέως διαδεδομένη. Το καφέ χρώμα που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα της αλληλεπιδράσης ή δύο υποτελών αλληλόμορφων γονιδίων ή όταν διασταυρώνονται μεταξύ τους δύο καφέ γάτες τις ίδιας ράτσας. Κάποιες από αυτές ταξίδεψαν στην Αμερική, εκεί εκτράφηκαν με ξεχωριστό πρότυπο για να πάρουν την ονομασία ¨Καφέ Αβάνας¨. Η περιποίηση της δεν είναι ιδιαίτερη. Το βούρτσισμα της δεν απαιτεί χρόνο και δεν χρειάζεται να είναι καθημερινό. Όταν όμως το τρίχωμα έχει συχνή περιποίηση, είτε με μια ειδική χτένα είτε με τα λεγόμενα γάντια, τότε αυτό αποκτά μια ωραία λάμψη και αναδεικνύει το όμορφο καφέ του χρώμα. 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Havana

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Αβάνας, Καφέ Αβάνας

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ευρώπη

ΜΕΓΕΘΟΣ: 2,5-4,5 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ: κοντό

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα

Somali

Ο αναρριχητής
Περισσότερα