Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεσαίου μεγέθους

Cocker spaniel

To γνωστό κοκεράκι

469dc2ff-f73b-4da3-9381-f13e3c4c388f.jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και προέρχεται από την Αγγλία. Εισήχθη στις Ηνωμένες πολιτείες και στον Καναδά στις αρχές του 1900 και σιγά-σιγά διαφοροποιήθηκε από τον πρόγονό του, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ξεχωριστή φυλή το Αμερικανικό από το Αγγλικό cocker spaniel. Πρόκειται για κυνηγόσκυλο, που ο κύριος στόχος του είναι να ξετρυπώνει τα πουλιά από τις φωλιές, ώστε ο κυνηγός να τα πυροβολήσει. Σήμερα, χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως ζώο συντροφιάς.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 36-38 εκ.
Βάρος: 11-13 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα του είναι μεσαίου μήκους, πλούσιο, με μεταξένια υφή. Ο χρωματισμός ποικίλλει. Μπορεί να είναι μονόχρωμος, κίτρινος, μπεζ, μαύρος, αλλά μπορεί να είναι και συνδυασμός χρωμάτων.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι του είναι μεσαίου μεγέθους, σαφώς προδιαγεγγραμμένο, με ευρύ επιρίνιο. Το άνω χείλος είναι μεγάλο και καλύπτει την κάτω σιαγόνα. Τα αυτιά είναι μεγάλα και κρέμονται στο πλάι της κεφαλής. Τα μάτια είναι στρογγυλά, σκουρόχρωμα, και πολύ εκφραστικά. Η ουρά συνήθως κόβεται. Τα άκρα του είναι ίσια και δυνατά.

Χαρακτήρας

Πρόκειται για ένα υπέροχο κατοικίδιο. Είναι παιχνιδιάρικο, πρόθυμο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους γύρω του, πιστό, και τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά αλλά και με άλλα κατοικίδια. Δείχνει τη χαρά του κουνώντας όχι μόνο την ουρά αλλά και όλο το πίσω μέρος του σώματος του. Είναι πολύ φιλικό και γιαυτό δεν αποτελεί καλό φύλακα. Η εκπαίδευση είναι εύκολη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυστηρή. Αντίθετα, η εκπαίδευση με επιβράβευση θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 11 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι ωτίτιδες, και τα συνήθη νοσήματα των σκύλων. Πρόκειται για ευαίσθητα σκυλιά που μπορεί να αναπτύξουν ασθένειες λόγω άγχους σε περίπτωση απομάκρυνσης από το οικείο περιβάλλον.
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι τα γηρατειά, τα καρδιολογικά προβλήματα και οι διάφορες μορφές καρκίνου.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Cocker spaniel

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αγγλία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεσαίου μεγέθους

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μεσαίου μήκους

Whippet

Είμαι μικρός, αλλά τρέχω γρήγορα
Περισσότερα

Viszla

Ο κατάσκοπος που γύρισε από τη ζέστη
Περισσότερα

Tibetan terrier

Πόσες φορές να το πω; Δεν είμαι terrier
Περισσότερα

Siberian husky

Ο λύκος της στέπας
Περισσότερα

Shiba inu

Ο μικρός σαμουράι
Περισσότερα

Saluki

Ίσως, η αρχαιότερη φυλή
Περισσότερα

Portuegese water dog

Το νερόσκυλο
Περισσότερα

Poodle - Caniche

Περισσότερα

Kerry blue terrier

Ο Ιρλανδός φύλακας
Περισσότερα