Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεσαίου μεγέθους

Dalmatian

Το πιτσιλωτό

83636eeb-5c98-476b-b414-76815ed47fef.jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1400 και προέρχεται από τη Δαλματία της Κροατίας.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 56-61 εκ.
Βάρος: 23-25 κ.

Χρώμα τριχώματος: Το κοντό , πυκνό και σκληρό τρίχωμα του έχει ένα μοναδικό χρωματισμό: Είναι λευκό με μαύρες βούλες.  Υπάρχουν και άλλοι χρωματισμοί που όμως δεν είναι αποδεκτοί ως καθαρόαιμοι. Επίσης οι βούλες θα πρέπει να είναι σαφώς διαχωρισμένες μεταξύ τους. Όταν ενώνονται, το ζώο θεωρείται λιγότερο καθαρόαιμο. Τα κουτάβια πάντως γεννιούνται λευκά.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι ζώα μέτριου μεγέθους, με μυώδη διάπλαση. Το επιρίνιο είναι τεράγωνο, όταν το παρατηρεί κανείς από τα πλάγια. Τα αυτιά, επίσης μέτριου μεγέθους, πέφτουν στο πλάι της κεφαλής. Ο τράχηλος είναι μακρύς και δίνει μια αρχοντική όψη. Η κοιλιά έχει την χαρακτηριστική εσοχή του λαγωνικού. Η ουρά είναι λεπτή μακριά και εκφύεται ψηλά. Τα νύχια έχουν λευκό χρωματισμό ή το χρώμα των κηλίδων.

Χαρακτήρας

Είναι αρκετά δραστήρια και χρειάζονται αρκετή άσκηση. Χαρακτηρίζονται για την εξαιρετική αντοχή τους. Είναι παιχνιδιάρικα και καλή παρέα για τα παιδιά. Πρέπει όμως από νωρίς να κοινωνικοποιηθούν σε ανάλογο περιβάλλον και θα πρέπει να επιτηρούνται γιατί, καθώς είναι πολύ δραστήρια, μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα κατά λάθος. Υπάρχει μία φήμη ότι εκπαιδεύονται δύσκολα. Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Απλώς, θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες τους. Για παράδειγμα, επειδή είναι πεισματάρικα και έχουν μια τάση ανεξαρτησίας, δεν ανταποκρίνονται καλά στις εντολές του ιδιοκτήτη τους όταν δεν φοράνε λουρί, ενώ όταν φοράνε λουρί μπορεί να φέρονται υποδειγματικά.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας δεν έχουν. Θεωρείται μια πολύ ανθεκτική φυλή σε ασθένειες. Τα συχνότερα προβλήματα τους εμφανίζονται λόγω προχωρημένης ηλικίας, που αποτελεί και το συχνότερο αίτιο θανάτου. Ένα γενετικό πρόβλημα μπορεί να είναι η κώφωση που συνδυάζεται με τα μπλε μάτια. Επίσης, συχνές είναι οι ουρολιθιάσεις, λόγω της έλλειψης κάποιου ενζύμου που διασπά τους ουρόλιθους.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Dalmatian

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Κροατία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεσαίου μεγέθους

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μακρύ

Whippet

Είμαι μικρός, αλλά τρέχω γρήγορα
Περισσότερα

Viszla

Ο κατάσκοπος που γύρισε από τη ζέστη
Περισσότερα

Tibetan terrier

Πόσες φορές να το πω; Δεν είμαι terrier
Περισσότερα

Siberian husky

Ο λύκος της στέπας
Περισσότερα

Shiba inu

Ο μικρός σαμουράι
Περισσότερα

Saluki

Ίσως, η αρχαιότερη φυλή
Περισσότερα

Portuegese water dog

Το νερόσκυλο
Περισσότερα

Poodle - Caniche

Περισσότερα

Kerry blue terrier

Ο Ιρλανδός φύλακας
Περισσότερα