Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεγαλόσωμοι

Doberman Pinscher

Το άγριο

b3e58290-a2bc-430e-ad3d-0d753fd1b291(2).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και χώρα προέλευσης θεωρείται η Γερμανία. Ως  δημιουργός αναφέρεται ο Doberman, ο οποίος έδωσε και το όνομα στη ράτσα. Οι περισσότεροι αποκαλούν υο σκυλί αυτό απλώς ως Doberman.  Ίσως αυτή η φυλή, μαζί με το Γερμανικό λυκόσκυλο, να είναι οι πιο αναγνωρίσιμες και διαδεδομένες.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 65-69 εκ.
Βάρος: 30-40 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα του είναι κοντό και γυαλιστερό. Είναι κατά βάση μαύρο, που όμως συχνά αναμιγνύεται με καφέ και δίνει μια απόχρωση σκούρου καφέ ή υπάρχουν σαφείς καφέ  περιοχές στο συνολικά μαύρο χρώμα. Σπανιότερη απόχρωση είναι η μπλε σκούρα  που οφείλεται στην ανάμιξη των υπεύθυνων γονιδίων για το χρώμα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μεγαλόσωμα σκυλιά με έντονη παρουσία την οποία ενισχύει και το μαύρο χρώμα. Ο λαιμός είναι μακρύς και το κεφάλι στέκεται στητό δίνοντας μια  επιβλητική εμφάνιση. Το επιρρίνιο είναι μακρύ και τα σαγόνια του πολύ ισχυρά. Η κάτω σιαγόνα είναι πιο στενή από την πάνω και τα κάτω δόντια μπαίνουν εσωτερικά των άνω όταν κλείνει το στόμα. Αυτό δίνει ένα πολύ επικίνδυνο δάγκωμα. Η ουρά είναι μακριά σα γιαταγάνι με κλίση προς τα πάνω. To κόψιμο της ουράς διχάζει. Σε πολλές χώρες επιτρέπεται, ενώ σε άλλες όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτιά. Φυσιολογικά, τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους που εκφύονται ψηλά και πέφτουν στο πλάι. Σε πολλές χώρες, τα κόβουν με τέτοιο τρόπο ώστε όταν μεγαλώσει ξανά ο χόνδρος, τα αυτιά να στέκονται όρθια. 

Χαρακτήρας

Είναι έξυπνα και πιστά στον ιδιοκτήτη τους. Παρά την παρεξηγημένη εμφάνιση, δεν επιτίθενται αν δε νιώσουν κίνδυνο. Έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά ως φύλακες, πράγμα που έχει εντείνει αυτή την παρεξήγηση. Είναι σκυλιά ενεργητικά και κατάλληλα για παρέα.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι η διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η νόσος von Willebrand (διαταραχή στην πήξη του αίματος), ο υποθυρεοειδισμός, οι νευροπάθειες, η δυσπλασία των ισχίων.
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι τα γηρατειά, τα καρδιακά προβλήματα  και οι διάφορες μορφές καρκίνου.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Doberman Pinscher

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Γερμανία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεγαλόσωμο

ΤΡΙΧΩΜΑ: Κοντό

Greyhound

Ο δρομεάς
Περισσότερα

Weimaraner

Ο δούκας της Βαϊμάρης
Περισσότερα

Samoyed

Το λούτρινο
Περισσότερα

Saint bernard

Ο άγιος
Περισσότερα

Rhodesian ridgeback

Περισσότερα

Old english sheepdog

Περισσότερα

Labrador retriever

Περισσότερα