Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Σκύλοι μεσαίου μεγέθους

Airedale terrier

7af5feea-5da3-45fd-93c4-31d82b1f0e3d(3).jpg

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο 1800 και η χώρα που πρωτοεμφανίστηκε είναι η Μεγάλη Βρετανία. Το όνομα προέρχεται από τον ποταμό Aire, κοντά στο Yorkshire. Στην αρχή, η εκτροφή της συγκεκριμένης φυλής είχε σκοπό το κυνήγι των ενυδρίδων , ενός υδρόβιου θηλαστικού που θηρεύεται για τη γούνα του. Γι αυτό ονομάζεται και waterside terrier.

Χαρακτηριστικά

Ύψος  : 56-61 εκ.
Βάρος:  23-45 κ. Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα terrier.
Τρίχωμα: το τρίχωμα είναι σκληρό, πυκνό, τραχύ και ελαφρώς σγουρό. Το πολύ σγουρό τρίχωμα ή το μαλακό τρίχωμα είναι χαρακτηριστικά που δηλώνουν τη μη καθαρόαιμη καταγωγή. Το χρώμα του τριχώματος είναι συνήθως μαύρο ή σκούρο γκρι στον κορμό και μπεζ-καφέ στα πόδια και στο κεφάλι.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι στενόμακρο και τα αυτιά εκφύονται ψηλά, πέφτουν στο πλάι του κεφαλιού σε σχήμα V. Η ουρά εκφύεται ψηλά και μερικές φορές είναι γυριστή . Στην Αμερική προτιμάται κομμένη, ενώ στην Ευρώπη άρτια. 

Χαρακτήρας

Τα Airedale έχουν ισχυρή προσωπικότητα, είναι ευερέθιστα και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες, αν και σήμερα είναι ζώα συντροφιάς. Είναι ζώα έξυπνα, ανεξάρτητα και πεισματάρικα. Εκπαιδεύονται δύσκολα, αλλά μαθαίνουν γρήγορα. Είναι καλοί φύλακες και καλοί κυνηγοί. Επειδή είναι πεισματάρικα ζώα, μπορούν να εμφανίσουν ικανοποιητική αντοχή στον πόνο και κατ` επέκταση να μην κάνουν εμφανές κάποιο πρόβλημα υγείας, μέχρι αυτό να γίνει ανυπόφορο.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι δερματίτιδες (με συχνή αιτία τις αλλεργίες, τη διατροφή και τον υποθυρεοειδισμό). Επίσης λόγω του σκληρού τριχώματος, μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός από το έντονο βούρτσισμα. Άλλα προβλήματα που έχουν αναφερθεί σε αυτή τη φυλή είναι η δυσπλασία του ισχίου και η στροφή στομάχου (καλό είναι να αποφεύγετε την άσκηση μετά τη λήψη γεύματος)
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου όπως έχουν αναφερθεί σε Αμερικανικές έρευνες είναι ο καρκίνος (40%), τα ουρολογικά προβλήματα (19%), τα γηρατειά (12%), τα καρδιακά νοσήματα (6%).

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Airedale terrier

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Airedale , Waterside Terrier

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Μεγάλη Βρετανία

ΜΕΓΕΘΟΣ: Μεσαίου μεγέθους

ΤΡΙΧΩΜΑ: Μεσαίου μήκους

Whippet

Είμαι μικρός, αλλά τρέχω γρήγορα
Περισσότερα

Viszla

Ο κατάσκοπος που γύρισε από τη ζέστη
Περισσότερα

Tibetan terrier

Πόσες φορές να το πω; Δεν είμαι terrier
Περισσότερα

Siberian husky

Ο λύκος της στέπας
Περισσότερα

Shiba inu

Ο μικρός σαμουράι
Περισσότερα

Saluki

Ίσως, η αρχαιότερη φυλή
Περισσότερα

Portuegese water dog

Το νερόσκυλο
Περισσότερα

Poodle - Caniche

Περισσότερα

Kerry blue terrier

Ο Ιρλανδός φύλακας
Περισσότερα