Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γενικά άρθρα

Συσκευή μεταφράζει το γάβγισμα του σκύλου

Οι γιαπωνέζοι τρελάθηκαν

b8383aa7-340e-45a4-af9d-87611dbebd4c.jpg

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι προσπαθεί να σας πει ο σκύλος σας, εκτός από το ότι υπάρχει κάτι εκπληκτικό εκεί έξω που θα ήθελε πολύ να έρθετε για να το δείτε μαζί; Ιάπωνες εφευρέτες κατάφεραν να κατασκευάσουν μια συσκευή, που όπως ισχυρίζονται, μπορεί να ανιχνεύσει το πώς νιώθει ένας σκύλος από το γάβγισμά του. Το ‘Bowlingual VoiceΆ που επινοήθηκε από τον ιάπωνα κατασκευαστή παιχνιδιών Takara Tomy, αναλύει το γάβγισμα του σκύλου και μεταφράζει τα ευρήματά του σε ανθρώπινες λέξεις.
Η συσκευή εστιάζει στην ανίχνευση έξι αισθημάτων, όπως η λύπη, η χαρά, η απογοήτευση και περιλαμβάνει ένα ρεπερτόριο φράσεων όπως 'παίξε μαζί μου', 'αυτό το φαγητό είναι απαίσιο' ή 'θέλω να πάμε βόλτα'. Αποτελεί την πιο εξελιγμένη έκδοση ενός προηγούμενου μοντέλου που είχε παρουσιαστεί πριν από επτά χρόνια και θα πωλείται από τον ερχόμενο μήνα στην Ιαπωνία για λίγο παραπάνω από 200 δολάρια. Η διάθεσή του θα είναι αρχικά αποκλειστική για την Ιαπωνία. Η παλαιότερη συσκευή μετέφραζε απλώς τα αισθήματα του σκύλου σε μια οθόνη και είχε κάνει πάνω από 300,000 πωλήσεις στην Ιαπωνία.

Αποτελείται από ένα ασύρματο μικρόφωνο που τοποθετείται γύρω από τον λαιμό του σκύλου και συνοδεύεται από μια μικρή συσκευή ελέγχου που χειρίζεται ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Όταν ο σκύλος γαβγίζει το μικρόφωνο καταγράφει τον ήχο και στέλνει τα δεδομένα στη συσκευή του ιδιοκτήτη, η οποία με τη σειρά της τα 'μεταφράζει' σ' αυτό που προσπαθεί να πει ο σκύλος. Στη συνέχεια ένα συνθεσάιζερ φωνής μεταφράζει ακουστικά στον ιδιοκτήτη τις προθέσεις και τις επιθυμίες του σκύλου και επίσης το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη της ασύρματης συσκευής που διαθέτει ο ιδιοκτήτης.

Στην κατασκευή της συσκευής συνεργάστηκε ένα ερευνητικό εργαστήριο ακουστικής και ένας κτηνίατρος. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε ακτίνα δέκα μέτρων και αναλύει τη 'γλώσσα' του σκύλου με έναν ειδικό αλγόριθμο πριν εμφανίσει στην οθόνη LCD αυτό που προσπαθεί να 'πει' ο σκύλος. Το κείμενο εμφανίζεται στα γιαπωνέζικα μαζί με μια ποικιλία γραφικών που αναπαριστούν τα αισθήματα του σκύλου σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει περίπου 200 λέξεις και εικόνες που μπορούν να αναπαραστήσουν τα έξι αισθήματα που ανιχνεύει η συσκευή.

Μια νέα λειτουργία που μοιάζει με τον αυτόματο τηλεφωνητή θα μπορεί ακόμα να καταγράφει τις εκφράσεις και διαθέσεις του σκύλου όταν ο ιδιοκτήτης δεν είναι εκεί.

Πηγή: esoterika.gr

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>