Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γενικά άρθρα

Νόμος 4039/2012 για τα ζώα συντροφιάς

Τα παρατράγουδα


Από τις αρχές Φεβρουαρίου ισχύει ο νέος νόμος που περιλαμβάνει διατάξεις για την προστασία από την εκμετάλευση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Αντιλαμβανόμαστε τις καλές προθέσεις του νομοθέτη. Ας ρώταγε όμως και κάποιον πιο ειδικό από τους συμβούλους που έίαι κλεισμένοι στο Υπουργείο.

Το κομμάτι στο οποίο αναφερόμαστε και απασχολεί άμεσα και εμάς και εσάς είναι η ανάρτηση των αγγελιών. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει όλες οι αγγελίες να συνοδεύονται από τον αριθμό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (chip) για να μπορούν να δημοσιευτούν χωρίς κυρώσεις

Επομένως, σταδιακά θα βγάλουμε τις αγγελίες που είχαν ήδη μπει  πριν την εφαρμογή του νέου νόμου και από εδώ και πέρα θα δημοσιεύουμε μόνο αγγελίες με που περιλαμβάνουν τον αριθμό chip.


Σίγουρα είναι νόμος και πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Όμως, όπως όλα στην Ελλάδα, δε σχεδιάστηκε με προσοχή. Τι γίνεται στην περίπτωση που βρει κάποιος ένα αδέσποτο; Θα πρέπει να το τσιπάρει, να επωμιστεί ένα κόστος επιπλέον από αυτό της φύλαξης του για κάποιες μέρες, ώστε να μπορέσει να βάλει μία αγγελία;  Γελοιότητες.(και μπορούμε εύκολα να ξέρουμε από την κατάσταση του ότι είναι αδέσποτο και κάποιος δεν εμπορεύεται, γιατί το ζώο μπορεί να είναι 7 ετών σε κακό χάλι και αυτός δε ζητάει χρήματα).

Κατά τη γνώμη πολλών φιλόζωων (της δικής μας συμπεριλαμβανόμενης), ο αριθμός ταυτοποίησης θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός μόνο σε αγγελίες που πωλούνται ζώα ή που χάθηκαν (ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το έχει τσιπάρει το ζώο του).


Αλλά αυτός που βρήκε ένα ζώο ή που χαρίζει ένα κουτάβι γιατί το ζώο του γέννησε και δε μπορεί να το συντηρήσει, με πιο σκεπτικό πρέπει να το τσιπάρει; Ας το τσιπάρει αυτός που θα το πάρει.


Μισοδουλειές όπως τα πάντα στην Ελλάδα. Εξ` άλλου, το τσιπάρισμα είναι υποχρεωτικό εδώ και χρόνια. Ρωτήστε όμως τους κτηνίατρους να δείτε σε τι ποσοστό τα ζώα-πελάτες τους είναι τσιπαρισμένα. Ελάχιστο. Για να μην αναφερθούμε στους ελέγχους από το κράτος. Ανύπαρκτοι. Οι αγγελίες είναι το μέτρο που θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.


Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ του εμπόριου ζώων. Όμως, οι ηγεσίες μας αποφασίζουν χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να ρωτάνε. Στην καλύτερη περίπτωση ρωτάνε άσχετους.


Εμείς αναδεικνύουμε αυτά τα παρατράγουδα και ελπίζουμε ο καθένας να μπορέσει να κάνει από τη μεριά του ότι μπορεί.

Με εκτίμηση 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>