Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Παλιότερα άρθρα

Διαμαρτυρία και διαδικτυακός ακτιβισμός κατά του εμπορίου γούνας!

31 Μαρτίου 2012


http://www.zoosos.gr/article/1304/diamarturia-kai-diadiktuakos-aktivismos-kata-tou-eboriou-gounas

Διαμαρτυρία έξω από το εκθεσιακό κέντρο στις 31/3.
Και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνουν τη δική τους διαμαρτυρία ενάντια στο αιματοβαμμένο και βλαπτικό για το περιβάλλον εμπόριο γούνας και ενώνουν τη φωνή τους με όλους εκείνους, που θα δείξουν έμπρακτα το πόσο απεχθής «κτηνοτροφική» δραστηριότητα, είναι να γδέρνεις ζωντανά τα ζώα για να βγάζεις λεφτά!
Η σιωπηλή διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής, στις 31 Μαρτίου 2012, που είναι και η τελευταία μέρα της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την ακτιβιστική σιωπηλή και ομοιόμορφη διαμαρτυρία, θα πρέπει να φοράνε μαύρα ρούχα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Το μαύρο χρώμα είναι ένας συμβολισμός, μια ένδειξη πένθους, για τα εκατομμύρια γουνοφόρα ζώα, τα οποία γδέρνονται συνήθως ζωντανά.
Οι διαδηλωτές θα πρέπει να φορούν κόκκινα μαντήλια στον λαιμό, για το αίμα αυτών των πλασμάτων, που βάφει τα χέρια εκείνων, οι οποίοι εισπράττουν το χρήμα από το εμπόριο της φρίκης, που ενισχύει μόνο τη ματαιοδοξία μας.
Η σιωπηλή παρουσία των διαδηλωτών θα μοιάζει με αυτό που λένε τα παιδιά «στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα» και θλιμμένα. Οι συζητήσεις μεταξύ εκείνων, που θα παραβρεθούν θα απαγορεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.
Όσοι επιθυμούν θα κρατούν πλακάτ, αυτοσχέδια ή από τα ήδη υπάρχοντα. Μπορείτε να κατεβάσετε αφίσες από την ιστοσελίδα http://stopfur.jimdo.com/ την σχετική αφίσα και να την εκτυπώσετε σε διάσταση 50 Χ 70 εκατοστά.
Διαμαρτυρία μέσω email
Και http://www.zoosos.gr/ δημοσιεύει τα email πολιτικών, βιομηχάνων, εμπόρων και δήμων, που είναι συνένοχοι στην αιματοβαμμένη αυτή οικονομική δραστηριότητα.
Διαμαρτυρηθείτε σε όλους αυτούς στέλνοντας τους μέσω email την άποψη σας για το εμπόριο της φρίκης. Εκφράστε τους την αντίθεσή σας για το εμπόριο γούνας.
Το επιχείρημα, που προβάλλουν, ότι από το εμπόριο γούνας και την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ζουν πολλές οικογένειες είναι σαφώς παραπλανητικό.
Ο μόνος λόγος, που συνεχίζουν ακάθεκτοι οι γουνοποιοί και γουνέμποροι αυτή την επιχειρηματική βαρβαρότητα είναι γιατί:
Έχουν:
Την πρώτη ύλη χωρίς κανένα κόστος κατευθείαν από τη φύση.
Δεν έχουν:
Τον παραμικρό ενδοιασμό ή τύψη ότι μπορεί, μία στο εκατομμύριο, να προβαίνουν σε έγκλημα κατά της ζωής και της φύσης (περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη βαριά αυτή βιομηχανία).
Δεν έχουν:
Τα ζώα είναι γι’ αυτούς ό,τι ήταν οι Εβραίοι για τον Χίτλερ: αντικείμενα. Ως αντικείμενα οι Εβραίοι παρήγαγαν σαπούνι και ως αντικείμενα τα ζώα παράγουν γούνα.
Έχουν:
Τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τα ξεπουλημένα Μ.Μ.Ε. με το μέρος τους (με εξαίρεση βέβαια κάποια λαμπρά μυαλά).
Δεν έχουν:
Να λογοδοτήσουν σε κανέναν για την καταστρατήγηση των νόμων ευζωίας των ζώων (βλ. συνέπειες αιχμαλωσίας και τρόποι θανάτωσης) καθώς και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων!
 
Επειδή η ζωή είναι πολύτιμη και υπέροχη, όπως είναι. Επειδή δε χρειάζεται, να καταστρέφουμε, ό,τι όμορφο βλέπουμε γύρω μας. Επειδή η γούνα ανήκει στο ζώο, που γεννιέται με αυτήν και όχι σ’ αυτό, που τη φοράει. Επειδή όλα τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ευζωία, την αυτοδιάθεση, και την ελευθερία. Επειδή δεν θα μας άρεσε, να μας γδάρουν και να σφετεριστούν κάποιοι το δέρμα μας. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>