Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Συμβουλές

Πως θα επιλέξω ένα ζώο;

Αλλιώς τα έβλεπα στις ταινίες; Τώρα τι κάνω με το θηρίο που πήρα;


Η επιλογή ενός ζώου δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί μία ελαφρά απόφαση. Όποιο ζώο και να επιλέξει κάποιος (σκύλο, γάτα, παπαγάλο, σκιουράκι κλπ.), θα πρέπει να έχει κατά νου τις ιδιαιτερότητες του.
Ένα σημαντικό βήμα είναι να ενημερωθεί από πριν διαβάζοντας κάποια σχετικά βιβλία ή ακόμη και ρωτώντας φίλους και γνωστούς με ανάλογη εμπειρία. Το απαραίτητο, όμως, βήμα πριν την επιλογή ενός κατοικίδιου είναι η μίνι ψυχανάλυση.
Θα πρέπει να υποβάλλει στον εαυτό του κάποια βασικά ερωτήματα και η τίμια απάντηση τους θα οδηγήσει στην πιο σωστή επιλογή.
Εμείς παραθέτουμε εδώ κάποια από αυτά.
Γιατί θέλετε να αποκτήσετε ένα ζώο; Δύο συχνές περιπτώσεις: Κάποιοι το επιλέγουν επειδή θέλουν παρέα (εκουσίως θα το φροντίζουν), κάποιοι άλλοι επειδή το ζητούν τα παιδιά τους (το παίρνουν για το χατίρι των παιδιών αλλά μετά από λίγο καιρό το παιδί βαριέται να παίζει με το ζώο και οι γονείς είναι αυτοί που θα μείνουν με κάποιες υποχρεώσεις).
Τι είδους ζώο επιθυμείτε; Ο σκύλος έχει τεράστια διαφορά με την απόκτηση ενός καναρινιού. Αν τον τελευταίο καιρό έχει μεστώσει στο μυαλό σας η ιδέα της απόκτησης ενός καναρινιού και πηγαίνοντας σε ένα pet-shop είδατε ένα γλυκούλι σκυλάκι, μην το πάρετε. Δεν είστε έτοιμοι για τις ευθύνες του. Πάρτε το καναρίνι.
Γνωρίζετε τις ανάγκες του συγκεκριμένου ζώου; Ένα καναρίνι θέλει διαφορετικό κλουβί από ένα παπαγάλο, όπως έπίσης κάποια ψάρια δεν μπορούν να τοποθετηθουν μαζί με άλλα γιατί είναι επιθετικά.
Έχετε τον κατάλληλο χώρο; Το υπέροχο λαμπραντόρ κουταβάκι θα δεινοπαθήσει κλεισμένο μέσα σε ένα διαμέρισμα όταν φτάσει στο φυσικό μέγεθος ενήλικου σκύλου. Που θα μένει το ζώο σας; Σε διαμέρισμα, στο μπαλκόνι, στην ταράτσα, σε αυλή; Το καλοκαίρι πως θα το πάρετε στις διακοπές ή που θα το αφήσετε για να πάτε διακοπές; (Ελπίζουμε όχι στο δρόμο, όπως έκαναν πολλοί παλιότερα)
Πόσο χρόνο θα αφιερώσετε στο ζώο σας; Ένα πουλί χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά ο σκύλος σας χρειάζεται άσκηση και καθημερινή βόλτα. Θα τουτην αφιερώσετε;
Έχετε τη διάθεση να αφιερώσετε χρόνο στην περιποίηση του; Το μακρύ τρίχωμα θέλει περιποίηση, χτένισμα, συχνότερο λούσιμο αλλά και περισσότερη ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι;
Σκοπεύετε να ξοδέψετε κάποια χρήματα για το ζώο σας; Υπολογίστε τα χρήματα που θα χρειαστείτε ετησίως, διότι κάποια μεγαλόσωμα σκυλιά τρώνε αρκετά. Επίσης, συμπεριλάβετε τα έξοδα της ιατρικής του περίθαλψης (ετήσιοι εμβολιασμοί, checkup κ.α.)

Η επιλογή δική σας. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε. Η συμβουλή μας απλά είναι ότι αν αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, η οικογένεια σας θα έχει άλλο ένα μέλος. Συμπεριφερθείτε του ανάλογα.

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>