Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γενικά άρθρα

ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ Ιστορία 1η

www.kloukaki.gr


Εκείνο το Σάββατο…- θα μου πεις πώς εγώ ο κουνελομικρός ήξερα τι είναι Σάββατο - τέλος πάντων …τα κουνελάκια των μαγαζιών στη μεγάλη πόλη κάτι ξέρουν από Σάββατο. Κόσμος πάει κι έρχεται, φωνές ..παιδάκια …φασαρία , τρόμος πάνω από το μεγάλο κλουβί όταν τα μικρά χεράκια πλησιάζουν για να μας πιάσουν τα αυτιά και εμείς εκείνη την ημέρα δεν πολυτρώμε ούτε πίνουμε. Περιμένουμε το βράδυ που το μαγαζί με τη μεγάλη κουνελοφωλιά θα κλείσει επιτέλους, τα φώτα θα χαμηλώσουν και εμείς θα βρούμε την ησυχία μας για ν’αρχίσουμε το κους - κους…
 Συζητάμε μεταξύ μας τις πιθανότητες να μας "αγοράσουν" έτσι το λένε το να μας βγάλουν από τη μεγάλη κουνελοφωλιά που είμαστε όλα μαζί αδέρφια χωρίς όμως μεγάλους και μαμάδες … και φυσικά περνάμε "ζάχαρη" με καβγαδάκια, φιλίες και τροφή κατά βούληση. Λίγοι από εμάς θυμούνται γονείς. Ίσως… γεννηθήκαμε στα …λάχανα. Θυμόμαστε μόνο, από τότε που βρεθήκαμε στο Ίδρυμα...δηλαδή στο μαγαζί. Ίσως μέρες πριν, εβδομάδες , μήνες, χρόνια, ποιος από εμάς να ξέρει. Το μόνο που γνωρίσαμε είναι η μεγάλη κουνελοφωλιά το χόρτο, το ροκανίδι, η κοινή τουαλέτα με τους καθαρούς και τους βρωμιάρηδες, η καλή Έλενα που μας ταΐζει και κάπου - κάπου μας χαϊδεύει και ο Κωστής που μας αναστατώνει γιατί πάντα βιάζεται … και μου φαίνεται ότι μας σιχαίνεται κιόλας γιατί συνέχεια μουρμουράει:
"Παλιοκούνελα τι βρώμα είναι αυτή…! Έχω ανάγκη τη δουλειά αλλιώς ψητά στο φούρνο με πατάτες …θα ήσασταν." Τότε είναι που όλοι σκεπτόμαστε ότι πρέπει να μας αγοράσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί κανείς δεν ξέρει το μέλλον του αν ξεμείνουμε στη φωλιά αλλά και δεν αντέχουμε τα χέρια που μας πιάνουν τις φωνές των παιδιών που μας ξεκουφαίνουν.
 Εκείνη την ημέρα λοιπόν είχε πολύ κόσμο. Είχε έρθει λέει η Άνοιξη και όλοι βγήκαν μια μικρή βόλτα. Το μαγαζί ήταν γεμάτο και η κουνελοφωλιά ήταν το κέντρο της προσοχής. Φυσικά είχαμε τα πρωτεία. Ούτε τα χελώνια, ούτε τα ψάρια μπορούσαν να μας συναγωνιστούν. Μόνο τα κουτάβια της βιτρίνας υπήρχε φόβος να αντέξουν τον ανταγωνισμό και - γιατί όχι - και να μας νικήσουν ακόμα.
 Εμείς λοιπόν είμαστε η πρώτη στάση των παιδιών. Είναι αλήθεια ότι καταντούσε κουραστικό. Τα κουνελοσυντρόφια φοβόντουσαν, είχαν κουραστεί και μαζεμένα στη γωνιά προσπαθούσαν να ηρεμήσουν. Τα αυτιά τους τρεμόπαιζαν και οι μύτες ρουθούνιζαν …Πού διάθεση για φαγητό νερό και παιχνίδι.
Να πω την αλήθεια είχα αρχίσει να βαριέμαι … την ακινησία. Άρχισα να τριγυρνώ. Όλη η κουνελοφωλιά ήταν δικιά μου. … Φαγητό, νερό, τουαλέτα καθαρή κι ας τους άλλους να φοβούνται…
Ξαφνικά τρεις νταρντάνες – δυο γυναίκες δηλαδή και μια μισή νταρντάνα- έσκυψαν με ενδιαφέρον πάνω μας. Τα παιδάκια παραμέρισαν. Ένοιωσα και τις τρεις να με καρφώνουν με τα μάτια τους. Σκέφτηκα κι αποφάσισα να παίξω το παιχνίδι της επικοινωνίας μήπως ήταν ευκαιρία να καταφέρω να φύγω από την κουνελοφωλιά.
Είναι αλήθεια ότι είχα μείνει 10 ολόκληρες ημέρες και κανείς δεν με "έδειξε" με το δάχτυλο… Άρχισα να σηκώνομαι στα δυο πόδια, να κουνώ τ’ αυτιά, να κάνω πήδους. Φοβόμουνα, όμως έπρεπε να παίξω το παιχνίδι μου σωστά. Μπορεί και να ήμουν τυχερός. Οι ιστορίες το βράδυ στο μαγαζί για τον έξω κόσμο ήταν άλλοτε τρομακτικές και άλλοτε χαρούμενες. Οι ιστορίες για τους απούλητους όμως ήταν τραγικές.
-Έχει ένα σημάδι είπε η μια που ενδιαφερόταν να με αγοράσει.. Τι θα κάνουμε αν πάθει κάτι? Πού θα βρούμε ένα το ίδιο?
    Φάε τη γλώσσα σου –σκέφτηκα- δεν έχω σκοπό να πεθάνω.
-Και το ένα του μάτι φαίνεται σα βαμμένο - είπε η άλλη.
   Ε, και είμαι πιο όμορφος από τους άλλους - σκέφτηκα…
-Δε φοβάται και είναι και ζωηρό -είπαν και οι τρείς μαζί.
- Τέρμα -είπε αυτή που τελικά αποφάσιζε. Θα το πάρουμε.…
     Γιούπι… τα κατάφερα…- καμάρωσα.
-Τα παιδιά στο νοσοκομείο θα ενθουσιαστούν ξαναείπε .Μη ξεχνάτε ότι θα είναι ένα εργαζόμενο κουνέλι….
   Τι? Εργαζόμενο? ..δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικό. Εργάζονται τα κουνέλια? Για κατοικίδια τα παίρνουν .. τώρα τι σημαίνει ακριβώς κατοικίδιο δεν ξέρω αλλά μάλλον κάτι  καλό έχουν πει στο μαγαζί ότι είναι. Εξάλλου γι’ αυτό μας έχουν εκεί μέσα .    
Η  Έλενα, από την κουνελοφωλιά … με έβαλε σε ένα κλουβί ..κλειστό. Έτσι το ήθελαν οι δυο και η μισή    νταρντάνα. Άκου κλειστό να σκάσω. Το μάτι μου πήρε που διάλεγαν και ένα τεράστιο ανοιχτό. Πω - πω σπίτι μεγαλείο!   Ποτίστρες ταΐστρες, όλα για μένα. Μανούλα μου απίστευτο! Τέρμα η βρώμα και τα προβλήματα του κοινόβιου. Παιχνίδια, άχυρο, τροφή … τι γίνεται εδώ! Στο ταμείο κατάλαβα ότι έπεσε πολύ χρήμα. Όχι ότι ήξερα ακριβώς τι σημαίνει χρήμα αλλά όλοι έλεγαν ότι η οικοσκευή μας στοιχίζει και ότι εμείς είμαστε αναλώσιμα … Άκου αναλώσιμα δηλαδή για φάγωμα?
Τι να φας από ένα κουνελάκι 2 μηνών!
   Ο ήλιος με τύφλωσε όταν βγήκαμε στο δρόμο. Θεούλη των κουνελιών τι είναι τούτο? Τόσο φως έχει ο έξω κόσμος? . Μπήκαμε σε ένα κουτί με ρόδες. Άρχισε να κινείται .... Θόρυβος .. Μυρωδιές περίεργες …Γέλια,,, ήχοι πρωτόγνωροι, μουσική.
-Το εργαζόμενο κουνέλι αρχίζει την εκπαίδευση στη δουλειά - είπε αυτή που αποφάσιζε. Αλήθεια δεν είδαμε τι είναι Κούνελος ή Κουνελίτσα?
   Κούνελος Κυρά μου φώναξα όπως φωνάζουν τα κουνέλια στην κουνελική γλώσσα, αλλά δεν ακούγονται. Ένοιωσα το φόβο να με κυριεύει.                                                                               Θα αντισταθώ – σκέφτηκα…Δεν πρέπει να κάθομαι στη γωνιά… κουνήσου ρε, σκέψου το μέλλον σου.
. -Το εργαζόμενο κουνέλι άρχισε την εκπαίδευση - είπε αυτή που αποφάσιζε. Η άλλη νταρντάνα γέλασε…
-Πρέπει να του κολλήσεις και ένσημα … Η μισή νταρντάνα με νοιάστηκε ...
-Να το πάμε γρήγορα στο σπίτι. Κάνει ζέστη και θα σκάσει.
   Το ταξίδι στο άγνωστο άρχισε. Αυτό που δεν καταλάβαινα ήταν τι σημαίνει εργασία ....θα μου πεις όλα τα άλλα τα ήξερα?  Τέλος πάντων, ελπίζω αυτό το ταξίδι να μου βγει σε καλό.

Έγραψε η Κατερίνα Λουκάκη

 Επιμελήθηκε η κ.Μαρία Ρόκου και η συγγραφέας την ευχαριστεί από καρδιάς

Πηγή:  http://www.kloukaki.gr/

 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>