Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γενικά άρθρα

Το ενυδρείο και η εγκατάσταση του

Τα βασικά στοιχεία για το στήσιμο του ενυδρείου

75037968-8c7b-4b8a-9ebf-2efffb649c10.jpg

Η εγκατάσταση ενός ενυδρείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξει ο ιδιοκτήτης.  Το κυριότερο πράγμα που θα πρέπει να λάβει υπ` όψιν του, είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον άνετο που να προσομοιάζει στις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ψαριών που θα επιλέξει.
Αρχίζοντας από την ομάδα ψαριών που θα συμβιώνουν στον ίδιο χώρο, αυτά  θα πρέπει να έχουν παραπλήσιο μέγεθος.  Καλό θα είναι, ψάρια που ζουν σε ομάδες να τοποθετούνται με αντίστοιχα ειρηνικά και το μέγεθος της δεξαμενής να είναι τέτοιο που να τους επιτρέπει να κολυμπούν άνετα.
Το νερό έχει πολλή μεγάλη σημασία για τη ζωή αλλά και την αναπαραγωγή τους.  Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε  είναι η θερμοκρασία, η σκληρότητα, το PH, και η αλατότητα του νερού (π.χ. αν τα ψάρια ζουν σε γλυκά ή  υφάλμυρα νερά.)
Η διαμόρφωση του χώρου με διάφορα φυτά είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας. Τα φυτά που θα επιλέξουμε στο ενυδρείο μπορεί να είναι φυσικά ή πλαστικά. Η παραπάνω επιλογή γίνεται από το αν τα ψάρια μας είναι φυτοφάγα ή όχι. Επίσης θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα βρίσκονται  στον πυθμένα ή  περιφερικά γύρω από το ενυδρείο. Για παράδειγμα , υπάρχουν ψάρια που τους αρέσει να κρύβονται γύρω από πλούσιους θάμνους. Η σωστή επιλογή φυτών μπορεί να  σχηματίσει  σκιές που  αναδεικνύουν  τα έντονα χρώματα των ψαριών.
Τέλος, η διαμόρφωση του πυθμένα είναι μία σημαντική λεπτομέρεια στην ολοκλήρωση του «στησίματος» ενός ενυδρείου. Η διαμόρφωση  μπορεί να γίνει με επίστρωση του πάτου με ψιλή ή κοκκώδη άμμο καθώς και με βότσαλα. Το χρώμα της άμμου θα δώσει στο ενυδρείο διαορετικό χαρακτήρα. Υπάρχουν είτε σκουρόχρωμες είτε ανοιχτόχρωμες.
Ο  φωτισμος είναι συνδυασμός του τεχνητού φωτός που έχει τοποθετηθεί στο ενυδρείο, καθώς και της βλάστησης αυτού. 
Υπάρχουν ψάρια που στο φυσικό τους περιβάλλον ζουν σε τρεχούμενα νερά. Σε αυτή την περίπτωση είναι επιτακτική η ανάγκη κάποιου φίλτρου που θα βοηθάει στο σχηματισμό ροής καθώς και μερικές φορές και στην προσθήκη τύρφης.  
Όλα τα παραπάνω  είναι γενικές συμβουλές που θα πρέπει να προσαρμόζονται στα ψάρια που θα επιλέξει ο καθένας. Το κατάστημα που θα αγοράσετε τα ψάρια θα σας υποδείξει τα κατάλληλα υλικά, αξεσουάρ, εξοπλισμό.
          
 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>