Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Συμβουλές

Η επιλογή του δοχείου για το νερό και το φαγητό

7 συμβουλές για πρωτάρηδες και όχι μόνο

d7154d26-e328-4a90-89ad-cc3366471e99.jpg

Οι ανάγκες των μικρών μας φίλων σε φαγητό και νερό είναι ακριβώς ίδιες με τις δικές μας. Επομένως, τα γεύματα τους είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής τους. 
Η ταϊστρα και η ποτίστρα που θα περιέχουν το νερό και την τροφή θεωρούνται απαραίτητο αξεσουάρ. Η εμπειρία  των ανθρώπων που έχουν κάποιο ζώο πολλά χρόνια, στην επιλογή ενός τέτοιου δοχείου, είναι οδηγός για τους νεότερους ιδιοκτήτες. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές για εσάς:

Το δοχείο θα πρέπει να:

  • Έχει το κατάλληλο μέγεθος σύμφωνα με το σωματικό βάρος του ζώου σας, ώστε η απαιτούμενη τροφή ή η απαιτούμενη ποσότητα νερού να μην ξεχειλίζει και χύνεται έξω από το δοχείο.
  • Είναι κατά προτίμηση από ανοξείδωτο ατσάλι, ώστε να μη σκουριάζει.
  • Μην είναι από PVC, διότι είναι σπάνιο αλλά έχει παρατηρηθεί η ανάπτυξη αλλεργίας σε κάποια ζώα.
  • Είναι βαρύ, ώστε να μην μετακινείται εύκολα. Πολλές φορές τα λαίμαργα ζώα βουτούν στο πιάτο και καθώς τρώνε το σπρώχνουν.
  • Εναλλακτικά, να έχει λαστιχένιο γείσο ώστε να μη γλυστράει.
  • Πλένεται καθημερινά.
  • Εφοδιάζεται με φρέσκια τροφή και νερό. Είναι προτιμότερο να βάλετε λιγότερη τροφή και νερό και κάθε φορά το ζώο να αδειάζει το δοχείο, από το να μένουν υπολείμματα τροφών, να μυρίζουν και να αποτελούν εστίες μικροβίων.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πουλάκια, κουνελάκια, και άλλα τρωκτικά. Σε γενικές γραμμές, ισχύουν οι ίδιες συμβουλές. Μικρές όμως ιδαιτερότητες διαφοροποιούν τα σκεύη των τρωκτικών και των πουλιών.  Επειδή αυτά συνήθως είναι κλειστά σκεύη, όπως οι ποτίστρες μπιμπερό, προτέινεται τα σκεύη να είναι διάφανα για να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα που περιέχουν. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να είναι βαρύ το δοχείο, εφ`όσον προσαρμόζεται πάνω στο κλουβάκι. κλπ 

Αν είστε καινούριος ιδιοκτήτης ζώου, μη διστάσετε να ρωτήσετε κυρίως τον κτηνίατρο σας, αλλά και φίλους που έχουν ζώο και έχουν μία εμπειρία σε τέτοια θέματα. Τέλος, οι ιδιοκτήτες pet-shop έχουν αρκετές λύσεις να σας προτείνουν ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας.  

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


27/3/2014

Ξέρετε πως γίνεται το ανκορά μπλουζάκι που φοράτε;

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από σχετικές καταγγελίες, μια ομάδα ερευνητών-ακτιβιστών της μεγάλης ζωοφιλικής οργάνωσης Peta πήγε στην Κίνα και επισκέφτηκε μερικές απ' ...>>

15/2/2014

Prozac για σκύλους

Κατοικίδια στο ψυχίατρο

Η νέα τάση στις ΗΠΑ είναι τα prozac για...σκύλους   Κατοικίδια στον ψυχίατρο!   Οι φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, ...>>