Ιστορία

Κατάγεται από την Καλιφόρνια της Αμερικής. Θεωρείται φυλή που έχει προέλθει από μετάλλαξη στη δεκαετία του `80.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Μεσαίου μεγέθους
Τρίχωμα: Συνήθως είναι μακρύτριχο, απαντάται όμως και κοντότριχο. Έχει μεταξένια υφή και όλοι οι χρωματισμοί είναι αποδεκτοί.  Παρά το μήκος του, απαιτεί μικρή περιποίηση.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι στρογγυλεμένο. Έχει αμυγδαλωτά  μάτια. Το επιρίνιο είναι ευθύ, μέτριου μήκους και έχει μία κύρτωση ανάμεσα στα μάτια. Η ουρά είναι αρμονική με το σώμα και έχει πλούσιο τρίχωμα. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι το σχήμα των αυτιών. Τα αυτιά είναι κυρτά προς τα πίσω και φτάνουν μέχρι και σε γωνία 180 μοιρών. Δεν πρέπει όμως να ακουμπούν στο κρανίο.

Χαρακτήρας

Η γάτα American curl είναι κοινωνική και απολαμβάνει τη συντροφιά του ιδιοκτήτη της. Είναι μία πρόσφατη φυλή και όχι αρκετά συχνή, γι αυτό δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το χαρακτήρα της.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Τα αυτιά κατά τη στιγμή της γέννας είναι ίσια. Μετά το πρώτο δεκαήμερο ξεκινούν να κυρτώνουν και η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται στους 4 μήνες. Σε αυτό το διάστημα σκληραίνει ο χόνδρος του αυτιού και γι αυτό ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι προσεκτικός κατά την περιποίηση των αυτιών.