Ιστορία

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1700 και χώρα καταγωγής θεωρείται η Γαλλία. Θεωρείται κυνηγόσκυλο που χρησιμοποιεί περισσότερο τη μυρωδιά για να ανακαλύψει το θήραμα του.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 32-42 εκ.
Βάρος: 11-20 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι κοντό και σκληρό, αλλά οι τρίχες του πρόσωπου και των ποδιών είναι πιο μαλακές από αυτές του υπόλοιπου σώματος. Το χρώμα είναι συνήθως λευκό με περιοχές κίτρινου, κόκκινου, μαύρου ή γκριζόμαυρου χρώματος.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Έχουν κοντά πόδια και ισχυρό σκελετό. Έχουν μεγάλα και κρεμαστά αυτιά που αν τεντωθούν προς τα μπροστά, φτάνουν την άκρη της μύτης.

Χαρακτήρας

Είναι φιλικά, ανεξάρτητα και επειδή κουνούν συχνά την ουρά τους θεωρούνται πολύ χαριτωμένα. Είναι κοινωνικά και τα πάνε καλά με τα παιδιά και με άλλα σκυλιά. Επειδή όμως έχουν διάθεση για παιχνίδι, δεν θα πρέπει να αφήνονται μόνα με πολύ μικρά παιδιά. Δεν θεωρούνται ήσυχα σκυλιά, γιατί γαβγίζουν συχνά και μπορεί να ακολουθήσουν το τραγούδι σας.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι υποτροπιάζουσες ωτίτιδες, ο υποθυρεοειδισμός, η επιληψία, τα δερματολογικά και αναπαραγωγικά προβλήματα
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι καρκίνος, γηρατειά και καρδιακά προβλήματα.