Ιστορία

Αυτή η γάτα κατάγεται από την Αμερική παρά το Ινδικό όνομα της. Δημιουργήθηκε από διασταύρωση αγριόγατας που ζει στην νοτιοανατολική Ασία με οικόσιτες γάτες. Σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν να δημιουργηθεί μία φυλή με οικόσιτο, ήρεμο χαρακτήρα και εξωτική εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Μεγαλόσωμη και μυώδης με ευρύ στέρνο και τα πίσω πόδια είναι μακρύτερα από τα μπροστινά.
Τρίχωμα:  Κοντότριχο, πλούσιο, πολύ απαλό στην αφή και στιλπνό.  Τα χρώματα που απαντώνται είναι λευκό, καφέ έως μαύρο, μπλε.  Σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω χρώματα υπάρχουν ραβδώσεις ή πιτσιλωτές περιοχές.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι στρογγυλεμένο και φαρδύ. Έχει αμυγδαλωτά  μάτια. Το επιρίνιο είναι ευθύ, μέτριου μήκους. Τα αυτιά είναι μέτρια σε μέγεθος με φαρδιά βάση και στρογγυλεμένες άκρες. Η ουρά είναι αρμονική με το σώμα  και ομοιόμορφη σε πάχος καθ`όλο το μήκος της, ενώ στο τελείωμα μερικές φορές κάνει μία ελαφρά καμπή.

Χαρακτήρας

Η γάτα Bengal έξυπνη και δραστήρια. Είναι κατάλληλη για ανθρώπους που τους αρέσει να ασχολούνται μαζί της και όχι για ανθρώπους που θέλουν μία τέτοια γάτα μόνο για το χρώμα της. Μπορεί, λόγω της οικόσιτης καταγωγής της, να θέλει αγκαλιά ή να ξαπλώνει δίπλα στον ιδιοκτήτη της, αλλά η άλλη άγρια καταγωγή της την κάνει να είναι δραστήρια όλες τις υπόλοιπες ώρες. Δεν είναι επιθυμητό χαρακτηριστικό η επιθετική συμπεριφορά.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Γουργουρίζει διαφορετικά από τις άλλες οικόσιτες γάτες και θυμίζει την καταγωγή της από την αγριόγατα.