Ιστορία

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1700 και τόπος καταγωγής του είναι η Αμερική . Είναι κυνηγόσκυλο με πολύ καλή όσφρηση και χρησιμοποιείται για το κυνήγι διαφόρων ζώων.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 58-69 εκ.
Βάρος: 25-35 κ.
Χρώμα τριχώματος: Είναι μαύρο με καφέ περιοχές στο επιρρίνιο, στο στήθος και στα πόδια. Ο χρωματισμός είναι χαρακτηριστικός και μοιάζει πολύ με το Doberman και το Rottweiler.  Το τρίχωμα είναι πυκνό, κοντό και σκληρό σε όλο το σώμα, εκτός από το κεφάλι και τα αυτιά που δεν είναι τόσο πυκνό.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο κάθε σκύλος αυτής της φυλής έχει χαρακτηριστική φωνή και ο ιδιοκτήτης μπορεί να το ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα χωρίς οπτική επαφή. Τα αυτιά του είναι πολύ μεγάλα, εκφύονται χαμηλά και αν τραβηχτούν μπροστά φτάνουν στη μύτη.

Χαρακτήρας

Είναι φιλικά και αγαπητά. Δεν εκπαιδεύονται εύκολα, γιατί έχουν πολύ καλή όσφρηση και οι διάφορες μυρωδιές αποσπούν την προσοχή τους. Είναι πολύ καλά κατοικίδια και απολαμβάνουν την ανθρώπινη παρέα. Θα γαβγίσουν ένα ξένο που θα πλησιάσει, αλλά σπανίως θα του ορμήσουν. Το επιβλητικό γάβγισμα τους είναι μόνο προειδοποιητικό και εκφοβιστικό, χωρίς να είναι επικίνδυνο.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 11 έτη.