Ιστορία

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1800 και είναι μια αμιγής αγγλική φυλή. Γι’ αυτό και ολόκληρο το όνομα του είναι English Bulldog.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 31-36 εκ.
Βάρος: 23-25 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα του είναι κοντό και ο χρωματισμός ποικίλλει. Συναντώνται λευκά, κοκκινωπά, μπεζ, καφέ bulldog ή συνδυασμοί των παραπάνω χρωμάτων.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Έχουν μυώδη διάπλαση αλλά είναι μέτρια σε μέγεθος. Τα μάτια είναι ολοστρόγγυλα, σκουρόχρωμα και τοποθετημένα στις άκρες της κεφαλής. Τα αυτιά είναι μέτρια σε μήκος και η άκρη τους πέφτει προς τα μπρος. Έχουν κοντό επιρρίνιο με μεγάλα ρουθούνια. Υπάρχει ένας ελαφρύς προγναθισμός που σε συνδυασμό με το μεγάλο χείλος δίνει μια χαρακτηριστική όψη.

Χαρακτήρας

Η παρεξηγημένη εμφάνιση τους τα αδικεί. Είναι φιλικά, τα πηγαίνουν καλά με τα παιδιά και είναι πολύ πιστά. Είναι πολύ καλά κατοικίδια και σε συνδυασμό με το μέτριο μέγεθος τους καθώς και με την ελαφρά οκνηρία τους, είναι ιδανικά και για διαμερίσματα που δεν έχουν πολύ χώρο.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της ανατομικής ιδιαιτερότητας του ρύγχους τους. Επίσης σε μεγάλη ηλικία μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα του ισχίου. Χρειάζονται άσκηση γιατί έχουν τάση να παίρνουν βάρος, και επίσης πρέπει να καθαρίζονται τα δόντια τους συχνά, λόγω της κατασκευής τους.