Ιστορία

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1800 και προέρχεται από την Αμερική και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή γύρω από τον κόλπο Chesapeake.
Ανήκει στα λαγωνικά και χαρακτηρίζεται για την επιμονή και την αντοχή που επιδεικνύει στο κυνήγι.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 53-66 εκ.
Βάρος: 25-34 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα του έχει μεσαίο μέγεθος και απαντάται σε όλες τις αποχρώσεις του καφέ,  είτε ανοιχτόχρωμο, είτε σκουρόχρωμο. Είναι αποδεκτές μόνο κάποιες λευκές περιοχές στο στήθος, στην κοιλιά ή στο πίσω μέρος των ποδιών. Το δέρμα είναι  ελαφρώς λιπαρό, γεγονός που προσδίδει στο ζώο μία ελαφρά οσμή.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι στρογγυλό και το ρύγχος είναι μεσαίου μήκους. Τα αυτιά είναι μικρά και κρέμονται προς τα κάτω. Τα μάτια είναι ανοιχτόχρωμα. Το σώμα δείχνει μια στιβαρή κατασκευή με γερά οστά, ιδιαίτερα στα πίσω άκρα. Το πολύ γερό στέρνο και το ευρύ στήθος το βοηθά να βουτάει ακόμα και σε πάγο και να τον σπάει προκειμένου να κυνηγήσει.

Χαρακτήρας

Έξυπνα σκυλιά με αναπτυγμένο ένστικτο προστασίας για τον ιδιοκτήτη τους. Με ευχάριστη διάθεση, όταν χαίρονται γαβγίζουν και μπορεί να τρομάξουν τους μη οικείους. Είναι κυρίαρχα και ενώ δεν μπλέκουν σε καβγάδες, θα υπερασπίσουν τη θέση τους χωρίς φόβο. Εκπαιδεύονται δύσκολα και θα αποδεχτούν μόνο ένα μέλος της οικογένειας ως  ιδιοκτήτη.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 10 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι κάποιες κληρονομικές ασθένειες, όπως τοπική αλωπεκία, δυσπλασία των ισχίων, καταρράκτης, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς.