Ιστορία

Είναι μία φυλή η οποία κατάγεται από την Περσία. Πληροφορίες μαρτυρούν πως η χρονολογία καταγωγής της είναι προς τα τέλη του 18ου αιώνα.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Μέτριου μεγέθους, εύρωστη και με κύριο χαρακτηριστικό την στρογγυλή (αφρώδη)  εμφάνιση της.
Τρίχωμα: κατατάσσεται στις μακρύτριχες φυλές, με πυκνό και αφράτο τρίχωμα. Το χρώμα πρέπει να είναι λευκό στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος και κυρίως στο θώρακα και στην κοιλιά. Είναι αποδεκτές κάποιες ελαφρώς σκούρες περιοχές στη μύτη, στην άκρη των αυτιών και στην ουρά.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι φαρδύ και στρογγυλεμένο. Έχει ελαφρώς αμυγδαλωτά  μάτια, χρώματος πράσινου ή μπλε. Το επιρίνιο είναι κοντό. Τα αυτιά είναι μέτρια έως μικρού μεγέθους και εκφύονται σε απόσταση μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό είναι και το ροζ χρώμα του δέρματος.

Χαρακτήρας

Η Chinchilla  είναι μια γάτα που απολαμβάνει την συντροφιά του ιδιοκτήτη αλλά και των παιδιών. Πολλές φορές κερδίζουν την προσοχή των άλλων με διάφορα κόλπα όπως με χάδια. Της αρέσει να βρίσκεται  στο σπίτι και γενικότερα κατατάσσεται στις ήρεμες φυλές.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Κύριο μέλημα του ιδιοκτήτη μιας γάτας τέτοιας  φυλής  είναι η συχνή περιποίηση του τριχώματος με τη βούρτσα κυρίως τους κρύους μήνες του έτους. Είναι μια πολύ καλή επιλογή και για μοναχικούς και για πολυάσχολους ανθρώπους διότι είναι μια εξαίρετη παρέα. Ένα από τα πράγματα που της αρέσουν είναι  να χαζεύει στην τηλεόραση.