Ιστορία

Εμφανίζεται γύρω στο 1600 και προέρχεται από τη Γερμανία. Αναφέρεται και ως Basset Teckel, ενώ έχει και παρατσούκλια όπως Hotdog, Sausage dog, Λουκάνικο.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 12-24 εκ.
Βάρος: 4-11 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα μπορεί να είναι απαλό και κοντό , μακρύτριχο ή σγουρό. Υπάρχουν μονόχρωμοι χρωματισμοί καφέ ή μπεζ, ενώ οι συνδυασμοί δύο χρωμάτων μπορεί να είναι μεταξύ του καφέ, μαύρου, γκρί, ή/και με λευκά σημάδια.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Η φυλή αυτή έχει πολύ χαρακτηριστικό σώμα. Είναι επίμηκες, ελαφρώς μυώδες, με πολύ κοντά πόδια και κοιλιά που σχεδόν ακουμπάει στο έδαφος. Το κεφάλι είναι μεγάλο με μακρύ ρύγχος. Τα αυτιά εκφύονται ψηλά, είναι μεγάλα σε μέγεθος και πέφτουν στο πλάι της κεφαλής. Η ουρά είναι μακριά και συνεχίζει την ευθεία της σπονδυλικής στήλης.

Χαρακτήρας

Είναι παιχνιδιάρικα και πολύ φιλικά. Όπως όλα τα έξυπνα σκυλιά, δύσκολα εκπαιδεύονται. Είναι πολύ πιστά και αφοσιωμένα στον ιδιοκτήτη τους. Είναι πεισματάρικα και έχουν μια φυσική παρόρμηση να κυνηγούν μικρά ζωάκια ή να σκάβουν τρύπες στο χώμα.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 15-16 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα ορθοπεδικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης λόγω του μεγάλου μήκους του σώματος. Επίσης μερικές φορές αναφέρονται και προβλήματα κώφωσης ή τυφλότητας στα σκυλιά που έχουν διάστικτο χρωματισμό. Οι ωτίτιδες εμφανίζονται συχνότερα απ` ότι σε άλλες φυλές, λόγω του μεγάλου μεγέθους των αυτιών.