Ιστορία

Μαρτυρίες αποκαλύπτουν πως μερικά χρόνια αργότερα από την Cornish Rex φυλή  και προς τα μέσα της δεκαετίας του1960 εμφανίστηκε στην πόλη Devon της Μεγάλης Βρετανίας μία άλλη φυλή που έμοιαζε με τα χαρακτηριστικά της παραπάνω, αλλά γενετιστές υποστήριξαν τη δημιουργία μιας νέας φυλής.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με σώμα  μεγάλο σε μήκος, ευρύ θώρακα και με πόδια μακριά γεροδεμένα και ίσια, φτιαγμένα κατάλληλα για να κάνουν άλματα.
Τρίχωμα: Σε αυτή τη φυλή συναντάμε ίσιο λεπτό και χνουδωτό τρίχωμα, πράγμα που το απέδωσαν και σε διαφορετικό γονίδιο. Το τρίχωμα  είναι λεπτό και δεν αποτελείται από κατώτερες στιβάδες. Όλα τα χρώματα στην φυλή αυτή είναι αποδεκτά εκτός από αυτά που έχουν  λευκές κηλίδες ή μοιάζουν με Siamese.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι μικρό σε μέγεθος, με μακρύ επιρίνιο και ελαφρά σφηνοειδές. Έχει στρογγυλά μάτια, μεγάλα σε μέγεθος, χρώματος μπλε ή πράσινου. Τα αυτιά είναι μεγάλα και εκφύονται ψηλά στο κεφάλι έχοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πολλές φορές τα βλέπουμε να πέφτουν προς τα εμπρός.  Η ουρά είναι μακριά, στην αρχή είναι χοντρή και βαθμιαία λεπταίνει.

Χαρακτήρας

Θεωρείται ένα εξαιρετικό κατοικίδιο. Δραστήριο και παιχνιδιάρικο αφού φέρει σχεδόν τα ίδια γονίδια με το ξαδερφάκι του Cornish Rex. Πολύ καλό για συντροφιά, τα πάει καλά με τα παιδιά και τους μεγάλους και μαθαίνει εύκολα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του τριχώματος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση παρά μόνο ένα χτένισμα και δεν αφήνει πολλές τρίχες στο χώρο της.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Είναι φοβερά έξυπνες και μπορούν εύκολα να μάθουν τα βασικά σημεία εκπαίδευσης (σπάνιο για γάτες), όπως βόλτα με λουράκι.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του τριχώματος (κοντό και λεπτό), η φυλή αυτή δεν μπορεί να ζήσει άνετα σε χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να παρουσιάζουν και υποθερμία. Συχνά θα τη συναντήσετε να κουλουριάζεται κοντά σε ζεστά μέρη.

https://youtu.be/oJ8f5wK4rqU