Ιστορία

Εμφανίζεται γύρω στο 1600 και προέρχεται από την Αγγλία. Οι Άγγλοι ευγενείς θέλοντας να δημιουργήσουν μια φυλή σκύλων κατάλληλη για κυνήγι ελαφιών, διασταύρωσαν Greyhound για ταχύτητα, Fox terrier για το κυνηγετικό ένστικτο και Bulldog για αντοχή στο κυνήγι. Το αποτέλεσμα, μετά από πολλές προσπάθειες, ήταν η φυλή με τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε σήμερα. Αλλά πλέον, χρησιμοποιείται για κυνήγι αλεπούδων και όχι ελαφιών.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 58-69 εκ.
Βάρος: 25-34 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα του είναι κοντό, λείο και σκληρό. Ο χρωματισμός του συνήθως είναι συνδυασμός δύο ή τριών χρωμάτων (λευκό, μαύρο και καστανό).
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Μεγαλόσωμο με μεγάλο κεφάλι, ρύγχος μέτριου μήκους, αυτιά μεσαίου μεγέθους που πέφτουν στο πλάι της κεφαλής. Η ουρά είναι μεσαίου μήκους και ίσια.

Χαρακτήρας

Είναι ευγενικό, κοινωνικό,  τα πάει καλά με τους ανθρώπους και κυρίως με τα παιδιά αλλά και με σκυλιά, άλογα και άλλα ζώα. Έχει πολύ καλή όσφρηση και σ` αυτή στηρίζεται για να ανακαλύψει τα θηράματά του. Είναι ακούραστο στο κυνήγι και με μικρά διαλείμματα μπορεί να κυνηγά όλη τη μέρα.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 11 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι η δυσπλασία των ισχίων, νεφρικά προβλήματα και επιληψία. Γενικά είναι μια ανθεκτική σε ασθένειες φυλή.