Ιστορία

Είναι γάτα που οι απόγονοι της προέρχονται κυρίως με τη διασταύρωση φυλών της Μεγάλης Βρετανίας και φυλών της Αμερικής που μετανάστευσαν στην Ευρώπη λόγω των κατακτητών που τις μετέφεραν στα αμπάρια των πλοίων για να κυνηγάνε τα τρωκτικά από τα τρόφιμά τους.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με σώμα μεσαίο έως μεγάλο σε μήκος, ευρύ και μυώδη θώρακα και πόδια μεσαία σε μήκος, γεροδεμένα, που καταλήγουν σε στρογγυλές πατούσες.
Τρίχωμα: Παρατηρείται ένα πυκνό, κοντό και γυαλιστερό τρίχωμα. Μαρτυρά το ότι είναι απόγονος της κοντότριχης Βρετανικής φυλής και της Περσικής ράτσας. Όλα τα χρώματα στη φυλή αυτή είναι αποδεκτά, όπως μαύρο, κόκκινο, μπλε και κρεμ.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Έχει σχετικά αναπτυγμένο κεφάλι, με ευρύ σαγόνι. Το επιρρίνιο είναι κοντό και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το κεφάλι παίρνει μία κυκλική μορφή. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους, εκφύονται στην κορυφή του κεφαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους. Στο άνω μέρος έχουν στρογγυλό σχήμα. Το σχήμα των ματιών είναι στρογγυλό και το χρώμα τους μπορεί να είναι κίτρινο, πράσινο, ή πορτοκαλί. Τα μπλε μάτια είναι αποδεκτά μόνο στο λευκό τρίχωμα. Η ουρά είναι μακριά, στην αρχή είναι χοντρή και βαθμιαία λεπταίνει και στο τέλος γίνεται στρογγυλή.

Χαρακτήρας

Λόγω του ότι ή ράτσα αυτή είναι διασταύρωση αρκετών φυλών  δεν είναι πολύ εύκολο να πούμε πολλά πράγματα. Το σίγουρο είναι πως είναι αρκετά έξυπνη και παιχνιδιάρα γάτα. Τα πάει καλά με τα μέλη τις οικογένειας αλλά και με τους σκύλους. Είναι αρκετά δραστήρια και τις αρμόζει περισσότερο ένα σπίτι με κήπο από ένα διαμέρισμα.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Από τους προγόνους της μεταφέρει ακόμα στο DNA της το κυνήγι των τρωκτικών. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο όσον αφορά την περιποίηση της παρά λίγα λεπτά βούρτσισμα.
Ο συνδυασμός του λευκού χρώματος με τα μπλε μάτια σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένδειξη κώφωσης.