Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο 700 και είναι μια ακόμη ασιατική φυλή. Προέρχεται από την Κίνα. Ονομάζεται και japanese spaniel. Είναι ένα ζώο συντροφιάς μινιατούρα.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 23 εκ.
Βάρος: 2-4 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το μακρύ τρίχωμα του είναι ίσιο και απαλό. Έχει στιλπνή όψη και συνήθως είναι λευκό σε συνδυασμό με μαύρο ή καφεκόκκινο ή υποκίτρινο.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τα μάτια είναι στρογγυλά σκούρα και επειδή το πρόσωπο είναι πεπλατυσμένο, δίνουν την αίσθηση ότι είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το επιρρίνιο είναι κοντό και στο κέντρο της κεφαλής συνήθως υπάρχει λωρίδα διαφορετικού χρώματος από το υπόλοιπο κεφάλι.

Χαρακτήρας

Είναι σκυλιά έξυπνα και ανεξάρτητα. Είναι πιστά στον ιδιοκτήτη τους και δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή με ξένους. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως και με τον ξένο χώρο. Ναι μεν, προτιμούν το οικείο περιβάλλον, χωρίς αυτό να τα εμποδίζει να κινούνται άνετα και σε περιβάλλοντα που δεν γνωρίζουν.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του κοντού επιρρίνιου και της ανατομίας του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης, εμφανίζονται καρδιακά προβλήματα. Υπάρχει προδιάθεση σε καρδιακή μαρμαρυγή. Τα μάτια μπορεί εύκολα να τραυματιστούν, λόγω του μεγέθους και της θέσης τους. Ο αυξημένος μεταβολισμός, ιδιαίτερα στο πρώτο έτος της ζωής τους, είναι η αιτία εμφάνισης συμπτωμάτων υπογλυκαιμίας.
Η πιο κοινή αιτία θανάτου είναι η καρδιακή ανεπάρκεια.