Ιστορία

Έρχεται από τη Νότιο Αφρική και κυρίως από τη Νιγηρία και το Καμερούν. Ειναι φυλή με μικρή θνησιμότητα. Ζει σε γλυκά ή υφάλμυρα νερά, ρηχά και με χαμηλή ροή.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτήρας

Το ενυδρείο πρέπει να είναι μεγάλο και να ξεπερνάει τα 60 λίτρα. Είναι ανάγκη σε αυτό να βρίσκονται πολλά φυτά, πέτρες, τεχνητές σπηλιές και αρκετές κοιλότητες που βοηθούν τα συγκεκριμένα ψάρια στην αναπαραγωγή τους. Απαιτούν καθαρό νερό και γιαυτό θα πρέπει να αδειάζετε έως και το μισό και να αναπληρώνετε με νέο νερό τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα.
Τα ψάρια  αυτά προτιμούν φιλαράκια, στικς, τροφή του εμπορίου καθώς και ζωντανή τροφή κυρίως στις πρώτες μέρες της ζωής τους

Καλό είναι να ξέρετε και…

Ψάρια με μακρόστενο σώμα όπου το μήκος του κυμαίνεται από 8 έως 10 εκ. και με τα θηλυκά να είναι πιο μικρόσωμα. Τα απαντάμε σε πολλά χρώματα ανάλογα με τα φυτά του κάθε ποταμού στον οποίο βρίσκονται. Μπορούν να συμβιώσουν και με άλλα ψάρια μέσα σε ένα ενυδρείο και είναι αρκετά φιλικά, πρέπει όμως να απομακρύνονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού γιατί τότε νιώθουν ότι απειλούνται τα μικρά του και γίνονται επιθετικά.