Ιστορία

Λέγεται πως βρέθηκε μεταξύ του 1831 και 1834 στο Barcelos στον ποταμό Rio Negro. Κατοικεί σε ποταμούς με χαμηλή ροή και υψηλή θερμοκρασία, καθώς επίσης και σε λίμνες με πλούσια βλάστηση. Το βάθος που ζει είναι από 2 έως 5 μέτρα.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτήρας

Λόγω του μεγέθους του, του αρκετού χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος που χρειάζεται για κολύμπι, είναι ψάρι που θέλει μεγάλο ενυδρείο χωρητικότητας από 210 έως 420 λίτρα νερό. Προτιμάται να υπάρχουν μέσα σε αυτό διάφορα φυτά, κρυψώνες καθώς και κοκκώδης άμμος στον πυθμένα του ενυδρείου.
Μπορεί να καλυφθεί επαρκώς με τις τυποποιημένες τροφές (ξηρά τροφή) που κυκλοφορούν στο εμπόριο καθώς και με ζωντανή τροφή όπως έντομα. Το ζωηρό χρώμα υποδηλώνει την καλή διατροφή αυτών των ψαριών.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Έχει μορφή δίσκου και το σώμα του φαίνεται συμπιεσμένο όταν το κοιτά κάποιος από μπροστά. Το σώμα του είναι κόκκινο και έχει κάθετες λουρίδες με διάφορα χρώματα  που παραλλάσονται μεταξύ του κόκκινου και του κεραμιδί. Χαρακτηριστικό της φυλής αυτής είναι μία κάθετη πολύ παχιά λωρίδα που βρίσκεται στο πρόσθιο μέρος του σώματος στο ύψος των ματιών. Το χρώμα του σώματος μπορεί να αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον που ζει το ψάρι (το βάθος,τα χρώματα των φυτών κλπ) σε πορτοκαλί, πράσινο καφέ ή και μπλε ελεκτρικ.