Οι γάτες στη φύση κυνηγούν για 2 λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι η κάλυψη των θρεπτικών αναγκών, ο δεύτερος είναι η κάλυψη της ενστικτώδους ανάγκης να κυνηγήσουν. Θα έχετε δει γάτες να πιάνουν ένα έντομο και πριν το φάνε, να το «παιδεύουν», να το χτυπάνε με το πόδι, να το πιάνουν, να το αφήνουν και να φαίνεται ότι παίζουν με αυτό. Στην πραγματικότητα δεν παίζουν απλώς.

Οι οικόσιτες γάτες έχουν χάσει αυτό το ένστικτο, γιατί βρίσκουν έτοιμο φαγητό και δεν κυνηγάνε πια. Οι θρεπτικές τους ανάγκες όμως δεν αλλάζουν εύκολα.

Οι γάτες χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από ότι ο σκύλος, λιγότερους υδατάνθρακες γιατί δεν μπορούν εύκολα να τους διασπάσουν, αρκετό φρέσκο νερό και ταυρίνη, αμινοξύ απαραίτητο γιατί δεν μπορούν να το συνθέσουν. Χαρακτηριστικό θήραμα είναι το ποντίκι. Η σύνθεση του σώματος του ποντικού είναι 64% σε νερό και 36 σε ξηρά ουσία. Από την ξηρά ουσία ένα ποσοστό 55-60% είναι πρωτεΐνη, μόλις 1-2 % είναι υδατάνθρακες, και η περιεκτικότητα σε ταυρίνη είναι πολύ μεγάλη.

Την επόμενη φορά που θα διαλέξετε μία τροφή για τη γάτας σας, θυμηθείτε τις ανάγκες της. Και πάρτε και ένα παιχνίδι για να κυνηγάει.