Ιστορία

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1800 και προέρχεται από την Αγγλία. Είναι μια μεσαίου μεγέθους φυλή που οι εκπρόσωποι της θυμίζουν αρκετά τους σκύλους Greyhound σε μικρογραφία. Η πρώτη χρήση τους ήταν για το κυνήγι, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που μπορούν να αναπτύξουν.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 43-51 εκ.
Βάρος: 10-13 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το χρώμα του ποικίλλει. Μπορεί να είναι μονόχρωμο μαύρο , λευκό , κόκκινο, καφέ, μπλε, όπως επίσης μπορεί να έχει και συνδυασμούς των παραπάνω χρωμάτων. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, και ίσιο.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το αεροδυναμικό του σχήμα προδιαθέτει για τις ικανότητες του ως δρομέα. Ξεκινώντας από το κεφάλι έχει στενό και επίμηκες ρύγχος, αυτιά μεσαίου μεγέθους που κατευθύνονται προς τα πίσω όταν τρέχει. Τα άκρα του είναι ψηλά και ο θώρακας είναι στενός. Η κοιλιά του έχει τη χαρακτηριστική εσοχή που λέγεται κοιλιά λαγωνικού. Η ουρά του είναι λεπτή και μακριά  πράγμα που το βοηθά στη κατευθυντικότητα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του δίνουν την ικανότητα να φτάνει μεγάλες ταχύτητες.

Χαρακτήρας

Είναι προσκολλημένα στον ιδιοκτήτη τους αλλά και φιλικά με τους ξένους. Σπανίως γαβγίζουν έναν ξένο γιαυτό δεν αποτελούν καλούς φύλακες. Τα πάνε καλά με τα παιδιά και απολαμβάνουν τη θαλπωρή του σπιτιού. Σε αυτό συμβάλλει και το κοντό τρίχωμα τους που δεν προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Προτιμούν να μένουν στο σπίτι και στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους και έχουν μικρή ανάγκη για άσκηση.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας δεν έχουν πολλά. Είναι σκύλος που δεν ταλαιπωρείται από ασθένειες. Έχει όμως κάποιες ιδιαιτερότητες όπως η μεγάλη καρδιά και οι λίγοι καρδιακοί παλμοί με μικρή αρρυθμία που μπορεί να ανησυχήσουν τον μη έμπειρο κτηνίατρο.