Ήμασταν και εμείς εκεί.

Το τριήμερο 15-17 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο μεγάλα φεστιβάλ για το μικρό ζώο στον εκθεσιακό χώρο του ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο από το κοινό που την επισκέφτηκε όσο και από τις εταιρίες του χώρου που μετείχαν.

Η έκθεση ήταν χωρισμένη σε δύο τμήματα, με το χώρο του ισόγειου να απευθύνεται σε κοινό και καταναλωτές  και με τον πρώτο όροφο να κεντρίζει   το ενδιαφέρον των εμπόρων.

Το κοινό είχε την τύχη να περιηγηθεί στο ισόγειο και να  δει εμπόρους αλλά και επιχειρήσεις που βρίσκονται στον χώρο, να προβάλλουν νέα προϊόντα και τάσεις της αγοράς. Επώνυμες εταιρίες τροφών, αξεσουάρ, ειδών κομμωτηρίου αλλά και επαγγελματίες όπως εκπαιδευτές, εκτροφείς και άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις μεταφορές των μικρών μας φίλων έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Αρκετά μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον  του κόσμου σε καταστήματα σε εξεζητημένα είδη. Περίπτερα με ενυδρεία και ψάρια έδιναν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τη γοητεία του υγρού στοιχείου. Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το περίπτερο με τα ερπετά και τα φίδια σε  γυάλες που προσομοίαζαν στο φυσικό περιβάλλον, ενώ οι άνθρωποι του περιπτέρου με  την τεχνογνωσία που κατείχαν και τη φιλόξενη διάθεση, εξηγούσαν στον κόσμο  τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων ζώων.

Πέραν της βόλτας που μπορούσε να κάνει ο επισκέπτης στα περίπτερα, είχε τη δυνατότητα  να παρακολουθήσει διάφορα σόου από τα οποία ξεχώρισαν το pet fashion και η επίδειξη θετικής εκπαίδευσης αλόγων.

Στον πρώτο όροφο οι επαγγελματίες του μικρού ζώου μπορούσαν να δουν και να ενημερωθούν  από τις εταιρίες για καινούρια και καινοτόμα προϊόντα που έχουν παρουσιαστεί στην παγκόσμια αγορά το τελευταίο διάστημα. Ομιλίες με διάφορα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις  διοργανώθηκαν  από τις μεγάλες εταιρίες μέσα στο τριήμερο. Στόχος τους ήταν η παρουσίαση των τάσεων της αγοράς και η μεταφορά όλης αυτής της γνώσης στον επαγγελματία, ώστε να  επιμορφωθεί και να αναπτύξει την επιχείρηση του.

Η αυλαία έπεσε το βράδυ της Κυριακής  ενώ το νέο ραντεβού για το κοινό είναι το PET FESTIVAL στη Θεσσαλονίκη στις 3-6/2/2011 στα πλαίσια της έκθεσης ZOOTECHNIA.