Ιστορία

Έρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Τα μέρη που πρωτοεμφανίστηκε ήταν τα πυκνά σε βλάστηση ποτάμια της Σιγκαπούρης, της Σουμάτρας και της Ταϊλάνδης.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτήρας

Είναι ψάρι το οποίο δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε χώρο. Αρκεί ένα ενυδρείο μόλις 40 λίτρων. Ο πυθμένας του πρέπει να διακοσμείται με αρκετά φυτά που έχουν πλατύ φύλλωμα  ώστε να κάνουν σκιές. Η τοποθέτηση βράχων και τεχνητών σπηλιών βοηθά στην προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Τέλος ενδείκνυται η στρώση χοντρού και σκούρου χαλικιού στον πάτο. Με αυτό τον τρόπο τα ψάρια θα αναδείξουν τα ζωηρά τους χρώματα. Για την καλή διαβίωση τους θα πρέπει να έχουμε στα φίλτρα νερού τύρφη καθώς και το νερό να είναι έως τα 25 εκατοστά.

Μπορούν να καλυφθούν επαρκώς με τις τυποποιημένες τροφές (ξηρή τροφή) που κυκλοφορούν στο εμπόριο καθώς και με ζωντανή τροφή όπως έντομα.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Είναι φιλικά και βρίσκονται σε ομάδες των 5-7 ψαριών. Κολυμπούν στο βυθό ή στη μεσαία ζώνη. Προσαρμόζονται εύκολα με άλλες ειρηνικές φυλές που κολυμπούν στην μεσαία ή στην ανώτερη ζώνη. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι εύρωστα και δραστήρια με αποτέλεσμα να έχουν μια ωραία εικόνα μέσα στο ενυδρείο.