Ιστορία

Το ψάρι αυτό απαντάται σε πολλές περιοχές της Ασίας που έχουν πυκνή βλάστηση όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Βιρμανία, η Καμπότζη, το Βιετνάμ, το Μπαλί και οι Φιλιππίνες.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτήρας

Οι απαιτήσεις του όσον αφορά στο μεγέθος του ενυδρείου καθώς και την ποιότητα του νερού δεν είναι μεγάλες. Μία δεξαμενή με μήκος 80 εκατοστά αρκεί. Επειδή λαμβάνει αέρα από το περιβάλλον, το νερό δεν πρέπει να έχει υψηλή στάθμη. Μπορεί να επιβιώσει σε θολά και σκοτεινά νερά. Στην επιφάνεια της δεξαμενής, τα υδρόβια φυτά προσομοιάζουν καλά το φυσικό περιβάλλον. Ο βυθός μπορεί να είναι στρωμένος ή με άμμο ή με χοντρό χαλίκι. Δεν προτιμά τη ροή του νερού, γι αυτό δε χρειάζεται ισχυρά φίλτρα. Η δεξαμενή πρέπει να είναι εφοδιασμένη με καπάκι και να υπάρχει κενό διάστημα μεταξύ νερού και καλύμματος.

Θεωρείται παμφάγο. Μπορούμε άνετα να του δώσουμε ξηρή τροφή του εμπορίου, αλλά καλό είναι να  βάζουμε περιστασιακά και ζωντανή τροφή όπως σκουλήκια, έντομα, προνύμφες, κουνούπια κ.α.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Φιλικό ψάρι, νωχελικό που κινείται στη μεσαία ή στην ανώτερη ζώνη του ενυδρείου. Σκληραγωγημένο με μεγάλη αντοχή σε κάθε περιβάλλον. Το αρσενικό μπορεί να μπει σα ζευγάρι με το θηλυκό, όμως κατά το στάδιο της αναπαραγωγής πρέπει να απομακρύνεται, επειδή γίνεται επιθετικό.