Ιστορία

Η γάτα αυτή κατάγεται από τα νησιά Κουριλιν που βρίσκονται στη Ρωσία. Για την ιστορία, πρόκειται για ηφαιστιογενή νησιά που γεωγραφικά βρίσκονται μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας. Η φυλή αυτή ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, αλλά αναγνωρίστηκε ως φυλή το 1980. Για πολλά χρόνια η Kurilian bobtail θεωρείτο  ίδια με την Ιαπωνική Bobtail φυλή.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση:  μεσαίου μεγέθους φυλή, αρκετά μυώδης. Τα άκρα είναι μεσαίου μεγέθους με τα πίσω πόδια να είναι ψηλότερα και πιο μυώδη από τα μπροστά.
Τρίχωμα: Είναι μεσαίου μεγέθους, στιλπνό και πυκνό. Όλοι οι χρωματισμοί είναι αποδεκτοί, εκτός από το σοκολατί, το λιλά, το κανελί, καθώς και οι στικτοί χρωματισμοί.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το κεφάλι είναι σχετικά μεγάλο με τραπεζοειδές σχήμα και σχετικά αναπτυγμένες καμπύλες. Η μύτη είναι μεγάλη με μία μικρή εσοχή στη βάση. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους που εκφύονται σε απόσταση μεταξύ τους και στην κορυφή είναι μυτερά. Η ουρά είναι χνουδωτή στριφογυριστή και ευκίνητη στη βάση. Το μήκος της φτάνει τα 6 έως 8 εκατοστά.

Χαρακτήρας

Είναι μία έξυπνη και δραστήρια γάτα. Τα πάει καλά με τα μέλη τις οικογένειας, απολαμβάνοντας την οικογενειακή γαλήνη. Γίνεται φίλος με τα άλλα είδη ζώων (σκύλος). Έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το νερό. Μπορεί κάλλιστα να μείνει σε ένα διαμέρισμα.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Τα γονίδια που φέρει την κατατάσσουν σε μία αρκετά υγιή φυλή. Όταν βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον (αγρόκτημα) ασχολείται με το κυνήγι ποντικών.