Ιστορία

Είναι μία φυλή που κατάγεται και αυτή από την Αμερική. Εμφανίστηκε περίπου το 1994 και προέκυψε από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι εκτροφής να αναπαράγουν την  Ragdoll. Έτσι, οι εκεί εκτροφής φτιάξανε μια νέα φυλή που μοιάζει με την Ragdoll και την ονόμασαν Ragamuffin.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης, με σώμα  μεγάλο σε μήκος και ευρύ θώρακα. Τα αρσενικά θεωρούνται πιο εύρωστα από τα θηλυκά. Τα πόδια της είναι μεσαίου μεγέθους, μυώδη με τα πίσω πόδια να είναι μεγαλύτερα σε μήκος από τα εμπρός. Τα πέλματα είναι μεγάλα και συμπαγή με φούντες ανάμεσα στα δάχτυλα.
Τρίχωμα: κατατάσσεται στις μακρύτριχες φυλές, με πυκνό και μεταξένιο και ίσιο σε όλο το σώμα τρίχωμα. Γύρω από το λαιμό γίνεται μακρύτερο και πυκνότερο σχηματίζοντας ένα νοητό στεφάνι. Αποδεκτή είναι όλοι οι συνδυασμοί χρωμάτων.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: το κεφάλι είναι στρογγυλό. Το επιρρίνιο είναι μακρύ σε μήκος. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους, κυρτά στις άκρες, κάνουν μία ελαφριά κλίση προς τα μπρός και εκφύονται στην άκρη του κεφαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους.  Το σχήμα τους στρογγυλό και σε απόσταση μεταξύ τους. Ανάμεσα σε αυτά πρέπει να βρίσκεται η μύτη η οποία παίρνει μια ελαφρά κλίση προς τα πάνω. Τα μάτια έχουν σχήμα οβάλ και απαντώνται σε όλα τα χρώματα. Η ουρά είναι μεσαίου μεγέθους με πυκνό και απαλό τρίχωμα και στρογγυλή στην άκρη.

Χαρακτήρας

Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Ragdoll. Είναι και αυτή μία από τις φυλές που απολαμβάνει την αγκαλιά κάθε μέλους της οικογένειας που τη φιλοξενεί. Έχει μια ιδιαίτερα τρυφερή σχέση με το αφεντικό της  και είναι ιδανικό κατοικίδιο για να συμβιώσει άνετα με άλλου είδους ζώα. Τα πάει καλά με τα παιδιά είναι υπομονετική με αυτά, ανέχεται τα παιχνίδια τους και γενικώς συμβιώνει καλά και με τα άλλα μέλη της   οικογένειας.

Καλό είναι να ξέρετε και…

Είναι φυλή που δεν έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοπροστασίας, αυτό την καθιστά ευάλωτη και τοποθετείται στην κατηγορία κατοικίδιων που θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι. Προτιμά να ζει σε εσωτερικούς χώρους και δεν την ενδιαφέρει το κυνήγι. Λόγω του πυκνού της τριχώματος και της βόρειας καταγωγής της είναι φυλή που αντέχει τα κρύα.